joi, 10 mai 2012

Banc nou - cel mai nou

Vulpea se plimba prin padure cand deodata se intalneste cu cumatrul corb, care se afla cocotat intr-un copac. Privind atent vulpea vede o bucata mare de branza, tinuta strans in cioc de cumatrul corb. Vulpea se linge pe bot pofticioasa si il intreaba pe corb:
- Ce mai faci, cumetre?
Corbul tace si nu da semne ca ar vrea sa spuna ceva.
Vulpea mai face o incercare:
- Esti bine sanatos?
Corbul nu spune nimic.
- Ce mai fac ai tai?
Corbul tace malc.
Vulpea sta si se gandeste dupa care intreaba:
- La referendum ai fost?
- Da! spune corbul, moment in care bucata de branza cade pe paman, este insfacata de vulpe dupa care aceasta o rupe la fuga.
Corbul priveste dezamagit la vulpe cum fuge cu bucata lui de branza si spune:
- Daca spuneam "nu", tot atata era.
****
Intr-o dimineata a anului 2014, la intrarea in Palatul Cotroceni se prezinta un batranel, care in mod foarte respectuos ii spune jandarmului, ce pazea poarta, ca doreste sa discute cu domnul presedinte Basescu.
Jandarmul mirat si surprins ii raspunde:
- Dar domnule, Traian Basescu nu mai este presedinte si nu se mai afla aici.
- Multumesc si va rog sa ma scuzati; spuse batranul dupa care se indeparta cu un zambet fericit schitat pe fata.
A doua zi dimineata acelasi batranel se opreste in fata portii palatului Ctroceni si ii cere aceluiasi jandarm permisiunea de a intra in audienta la presedintele Basescu.
Jandarmul contrariat ii spune batranelului:
- Dar domunule doar ieri v-am spus ca domnului presedinte Basescu i-a expirat mandatul prezidential si ca nu se mai afla aici.
Batranelul multumeste si isi cere scuze, dupa care se indeparteaza zambind cu toata gura.
A treia zi dimineata acelasi batranel si acelasi jandarm se intalnesc aproximativ la aceeasi ora in fata portii Palatului Cotroceni.
Batranelul cu acelasi aer politicos ii solicita jandarmului o audienta la domnul presedinte Traian Basescu.
Jandarmul exasperat ii raspunde:
- Dar pentru numele lui Dumnezeu, domnule draga. Dar v-am spus si ieri si alaltaieri ca presedintele Basescu nu mai este presedinte si nu mai lucreaza aici. Daca v-am spus lucrul acesta de doua ori pana acum de ce ati venit si a treia oara?
Batranelul plangand de bucurie ii spune jandarmului printre  lacrimi:
- Pentru ca ma bucura foarte mult sa aud ca Traian Basescu nu mai este presedinte.
****
In plina criza, ca urmare a taierii pensiei si asa mizerabile, o batrana din Romania nu mai poate face fata nevoilor de zi cu zi si se decide sa-i scrie Guvernului o scrisoare prin care cere sa fie eutanasiata prin impuscare. Dupa un timp batrana primeste o scrisoare din partea Guvernului ce contine urmatorul raspuns:
Am luat cunostinta cu stupoare de intentia dumneavoastra de a va pune capat zilelor si va rugam sa incetati a va mai gandi la un astfel de scenariu. Intrucat costul unui cartus este de 5 dolari iar daca toti pensionarii din tara ne-ar solicita acelasi lucru va fi imposibil pentru noi sa facem rost de atata munitie. Ceea ce noi recomandam atat populatiei civile apte de munca cat si pensionarilor este adoptarea unor elemente din cultura japoneza, respectiv, in cazul pensionarilor, sa imbratiseze traditia seppuku.”




Un comentariu:

  1. Fain banc! Umor cam negru si cam pe pielea noastra, dar tot iti vine sa razi

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator