vineri, 11 mai 2012

Chiromantie - arta ghicitului in palma


Diferite cercetari efectuate in domeniul medical au scos la iveala faptul ca exista o corespondenta intre anomaliile genetice si marcajele de pe mana. 
Desi de multe ori este considerata mai mult o superstitie decat o stiinta, chiromantia prin perfectionare cucereste teren din ce in ce mai mult in raport cu alte stiinte sau practici cum ar fi astrologia, cititul in carti, in bobi, cafea etc.
Aspectul mainii. Se spune despre mana ca ar fi icoana spiritului, asa cum ochii reperezinta icoana inimii. Diferite trairi influenteaza in mod semnificativ forma mainii, respectiv un om sanatos in raport cu un om cu o sanatate precara va avea o constitutie a mainii mult mai robusta si mai ferma. 
Mainile ce au o forma lunga denota simt artistic, pricepere si indemanare. Mainile mici indica un bun negociator, precum si perseverenta. Mana ingusta arata o personalitate lipsita de imaginatie. Mana moala indica o personalitate usor de influentat, precum si lipsa de vointa.
O mana tare indica o persoana muncitoare, harnica.







Degetele. Degetele lungi denota indemanare, pricepere iar cele scurte denota un spirit negustoresc. Degetele ascutite denota un spirit artistic, iar daca sunt patrate atunci denota loialitate, meticulozitate. Degete netede indica o persoana emotiva, mai putin inclinata spre cugetare. Degetele noduroase sunt specifice persoanelor cu spirit de observatie, ganditoare. Degetul mare (al lui Venus- zeiţa iubirii) daca este lung indica un spirit puternic, stapanitor; daca este scurt indica slugarnicie; daca este incovoiat spre podul palmei indica avaritia; iar daca forma sa este adusa in sens opus atunci ne arata darnicia.
In ce priveste falangele degetului mare: prima falanga, unde se afla si unghia, indica hotararea, vointa individului, respectiv daca prima falanga este mai scurta indica o vointa mai mica; a doua falanga indica gandirea, puterea de a rationa - in functie de marimea acesteia putem spune ca individul poseda o ratiune mai buna sau dimpotriva;  a treia falanga a degetului mare, ce cuprinde si muntele lui Venus, indica pasiunea, dorinta - cu cat falanga este mai proeminenta cu atat persoana este mai capabila de dragoste.
Daca degetul mare este lat si scund indica o persoana inclinata spre violenta spre manie iar daca este si bont, respectiv daca are la varf o forma rotunda, umflata atunci aceasta persoana este periculoasa, capabila de omor.
Degetul aratator (al lui Jupiter - stăpînul zeilor) mai lung este indiciu al unei vointe puternice, al dorintei de succes, de cucerire, de a conduce si de a nu se lasa condus.
Degetul aratator cu forma mai ascutita indica un spirit liber si un temperament nonconformist iar daca este lung si subtire atunci indica spirit zbuciumat.
Degetul mijlociu (al lui Saturn - tatăl zeilor) foarte lung indica o personalitate inchistata si introvertita.
Degetul inelar (al lui Apolon - zeul artelor frumoase şi al poeziei) mai lung indica o inclinatie spre poezie, spre creatie artistica si mai putin spre gandire.
Degetul mic (al lui Mercur - zeul comerţului) daca este exagerat de lung indica o persoana cu prestanta, iubitoare de adevar, cu abilitati de comunicare. Daca este doar lung atunci  indica o persoana inclinata spre cunoastere, spre gandire, spre creatie iar scurt indica supunere, slugarnicie si adulatie. In functie de marimea falangelor putem spune ca: prima falanga , indica o personalitate inclinata spre superstitie, religiozitate sau credinta in forte supranaturale; a doua falanga indica iscusinta, abilitati intelective deosebite, minte ascutita; a treia falanga indica intuitie, simt dezvoltat de orientare si apreciere.
Unghiile. Unghiile in forma migdalelor indica o persoana inclinata spre meditatie, delicata. Unghiile tari, mici si curbate indica un spirit inclinat spre violenta si incapatanare. Unghiile largi indica un caracter explosiv, puternic. Culoarea rozalie a unghiilor indica sufletism si robustete. Unghiile palide indica o lipsa de fier. Prezenta unor puncte albe pe unghii indica o persoana emotiva si influentabila. Unghiile in forma de evantai indica stres prelungit.
Muntii. Muntii sunt.umflaturile ce se pot obseva la baza degetelor si care sunt mai mult sau mai putin accentuate.  
Muntele lui Jupiter. Muntele lui Jupiter indica:
- o persoana inclinata spre misticism, religioasa, cu un spirit autoritar, cu o vointa de fier, dar si un spirit protector, daca va fi cu o forma foarte pronuntata;
- obraznicie, mitocanie, viata irosita, lenevie, daca va fi foarte putin vizibil ori lipseste;
- destin favorabil, o viata plina de sanse, daca va fi brazdat de linii neregulate;
Muntele lui Saturn. Muntele lui Saturn indica:
- un spirit inclinat spre melancolie, singuratate, gandire, prudenta, daca va fi foarte pronuntat;
- ghinion si nimicnicie, daca va fi putin vizibil sau lipseste;
- neglijenta, daca va fi plat.
Cînd muntele lui Saturn este traversat de o singura linie, bine definita, denota inteligenta salvatoare, gandire practica iar două linii indica viclenie, inteligenta malefica.
Muntele lui Apolon. Muntele lui Apolon indica:
- un intelectual cu aptitudini artistice, un geniu dar si un mare mincinos, daca va fi mai pronuntat;
- melancolie si singuratate, daca va fi putin vizibil;
- dragoste, daca va fi brazdat de linii mici;
- un viitor plin de satisfactii materiale, daca va fi brazdat de doua linii orizontale.
Muntele lui Mercur. Muntele lui Mercur indica:
- un spirit mincinos, hotoman, corelat cu reale aptitudini intuitive si pragmatice, daca va fi foarte pronuntat;
- sedentarism, viata anosta, necunoastere, indiferenta, daca va fi usor definit atunci;
- reusita in viata, sociabilitate puternica, daca va fi brazdat de o singura linie ce aluneca spre degetul mic. Existenta mai multor linii bine definite si indreptate in sus denota indemanare si aptitudini deosebite.
Muntele Venus. Muntele lui Venus indica:
- o inclinati spre desfrau, spre aroganta, daca va fi foarte pronuntat;
-  o persoana glumeata, mereu in buna dispozitie, daca va fi bine definit si  lipsit de linii;
- inclinatii spre sexualitate, spre senzatii fierbinti, simt estetic, romantism, daca va fi reliefat fara sa iasa foarte mult in evidenta;
- o persoana lipsita de sentimente, zgarcita, ce se iubeste pe sine, daca va fi plat;
- o persoana cu o casnicie sau logodna fericita si plina de impliniri, daca va fi cu o linie ce ajunge pana la granita lui Mercur;
- un spirit poetic, inclinat spre idealism si fantezie, spre pastrarea puritatii, daca va fi foarte pronuntat iar lipsa lui indica opusul acestor calitati;
- un spirit agitat, inclinatie spre invidie, daca va fi mic si brazdat de linii;
- cumpana, probleme de sanatate cu nervii, deznadejde, daca va fi putin ridicat;
- un spirit voios si glumet, pus pe soti, daca va fi cu o linie ce brazdeaza muntele Lunii pana la linia norocului, pe care o intersecteaza;
- suferinte, nefericiri, ghinion, necazuri, daca va fi cu linii ce pornesc din prima bratara si care ajung langa linia sanatatii.
Câmpia lui Marte, situata intre Venus si Luna. Campia lui Marte indica:
- eroism, mandrie, curaj, ardoare, daca va fi mai putin vizibila;
- potenta, vigurozitate, curaj, dar si un spirit temperamental, daca va fi bine reliefata;
- un spirit temator, lipsit de curaj, daca va fi abia vizibila sau lipseste;
- nesociabilitatea si o inclinatie spre dramatism, daca va fi lipsita de linii vizibile;
- o personalitate agitata, lipsita de tact, daca va fi brazdata de linii bine definite;
- o inclestare mortala, vrajmasie, daca va fi strabatuta de o linie ce se indreapta spre muntele lui Saturn;
Liniile. Sunt mai bine definite pe mana stanga, tocmai de aceea observatiile se fac mai intotdeauna pe mana stanga si nu pe cea dreapta.
Linia vietii nu indica neaparat varsta pana la care va trai o persoana ci mai degraba calitatatea vietii pe care o va avea, respectiv vitalitatea si energia de care va fi capabil sa dea dovada. Linia vietii indica:
-  avere si multi bani proveniti din afaceri, daca va fi desprinsa intr-o ramificatie ce se indreapta spre unul din muntii Saturn, Apolon si Mercur;
-  ca persoana va absolvi facultatea, respectiv arata o sete de cunoastere, daca va fi desprinsa intr-o ramificatie desprinsa de linia vietii, care se indreapta spre muntele lui Jupiter;
- o moarte subita, daca va fi cu acelasi punct de plecare cu linia inimii si linia capului;
- o aventura in timpul unei calatorii, daca va fi cu linii mici ce pornesc din linia vietii spre exterior;
- reusita in viata, izbanda, daca va fi cu punct de pornire de pe muntele lui Jupiter;
- o persoana cu o capacitate si energie mentala mai mari decat posibilitatile sale fizice, daca va fi mai putin accentuata decat linia capului;
- o sanatate subreda marcata de afectiuni mostenite, daca va fi cu o forma neregulata, compusa din mai multe linii mici dispuse in grupuri si incrucisate;
- o persoana plina de energie, puternica, daca va fi cu un traseu larg, formand o curba;
- o vitalitate scazuta, daca va fi intinsa, pana aproape de degetul lui Venus.
Linia capului lunga si bine definita denota un spirit critic si rationament impecabil iar daca este despartita de linia vietii atunci semnifica siguranta, personalitate puternica. Linia capului indica:
- o moarte prematura, daca va fi rasfirata sub muntele Saturn, atunci sortii nu vor fi favorabili;
- o persoana cu o gandire simpla, dar concisa, daca va fi scurta;
- o persoana cu o gandire limpede si adanca, daca va fi dreapta;
- o gandire inovatoare, daca va fi curba;
- creativitate, daca va fi inclinata;
- o gandire practica, daca va fi formata din linii orizontale;
- perspicacitate, daca va fi rasfirata in varf;
- indiferenta, daca va fi unduitoare;
- un geniu, o minte stralucita, daca se va afla sub degetul aratator (avand de aici un punct de plecare).
Forma liniei inimii indica fapte ce se vor intampla in viitor. Linia inimii cu o forma bine conturata, clara si precisa plecand de la Jupiter la Mercur demonstreaza existenta unei vieti armonioase plina de iubire si impliniri iar daca este stearsa, prost conturata cu multe neregularitati atunci indica o persoana cruda si nemiloasa, inclinata spre rau. Linia inimii indica:
- o dragoste puternica si de lunga durata, daca va fi de o culoare deschisa indica desfrau iar daca are o tenta spre rosu;
- o persoana activa in dragoste, pana la agresivitate, daca va fi curba;
- o viata lipsita de romantism, pasivitate, daca va fi dreapta;
- o persoana cu dorinte sexuale puternice, daca va fi curba si abrupta mai jos de degetul aratator;
- neintelegeri cu partenerul de viata, certuri, casnicie nereusita, daca va fi taiata si oprita sub degetul aratator.
Linia norocului. O linie a norocului mai putin vizibila si definita indica o persoana care este nestatornica la locul sau de munca, precum si nemultumire. Lipsa liniei norocului indica instabilitate in viata, esec. Linia norocului indica:
- o viata listita si fericita, plina de noroc, daca va fi cu punctul de pornire de la linia vietii;
- existenta unor necazuri trecatoare, daca va fi cu punctul de pornire de la Campia lui Marte;
- o viata plina de impliniri, daca va fi cu punctul de pornire din marginea de jos a palmei,;
- imbogatire brusca, castig la jocurile de noroc, ori o mostenire sau zestre semnificativa, daca va fi cu punctul de pornire de la Muntele Lunii;
- decadere fizica si morala in jurul varstei de 35 ani, daca va fi cu sfarsit la linia capului;
-  pensionare la o varsta inaintate si activitate indelungata, daca va fi cu un parcurs ce se termina la degetul mijlociu;
- o persoana tiranizata in copilarie, cu o educatie austera, daca va fi legata de linia inimii;
- doua cariere ce vor fi urmate concomitent in viata, daca va fi formata din doua linii.
Linia sănătății mai este numită si linia hepatica. Lipsa liniei este intalnita la persoanele glumete, mereu bine dispuse, joviale, voioase. Linia sanatatii indica:
- sanatate trainica si spirit ager, daca va fi clar conturata;
- sanatate precara, imininenta unei boli, daca va fi in mici linii neregulate, incrucisate;
- o boala cronica si grava, daca va fi intrerupta si neregulata;
- imunitate scazuta si vulnerabilitate, daca va fi rosie;
- sensibilitate si vulnerabilitate fizica, daca va fi cu pornire din linia vietii;
- viata lunga, daca va fi cu un traseu spre muntele Saturn;  
Linia intuitiei foarte rar poate fi observata si putine persoane se pot lauda cu existenta ei. Existenta liniei indica intuitie, inteligenta si sanatate deosebite. 
Brățerile. Brățarile dacă sunt bine definite si clare indică împliniri si reusita in viata. Existența fiecărei brățări implică trei decenii de viață, respectiv trei bratari indica 90 de ani de viață sau cel puțin o viață lungă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator