vineri, 11 mai 2012

Valea Nahanni din Canada

Valea Nahanni, Canada – se intinde pe 250 de mile patrate, in capatul sudic al Muntilor Mackenzie din Canada, in apropierea raului Nahanni. Acest loc este aproape tot timpul anului invaluit de o ceata deasa iar caldura este mai mare decat in zonele inconjuratoare si cu 30 de grade, chiar si pe timpul iernii. Fenomenul se explica prin aceea ca in zona se afla multe izvoare termale si gheizere de sulf.




Zona este locuita doar de animale intrucat triburile de indieni ocolesc cu multe mile aceasta zona. Istoria locului este macabra si cutremuratoare.
Se spune ca oricine intra in aceasta zona are mari sanse sa fie gasit ulterior decapitat. Tocmai de aceea valea mai este cunoscuta si sub numele de „valea omului fara cap”. Pe vremuri aceasta vale a suscitat interesul multor cautatori de aur, insa prea putini au intraznit sa se aventureze.
Foarte putini cautatori au reusit sa supravietuiasca si s-a povesteasca despre experienta lor in aceasta vale.
Indieni vorbeau cu groaza despre acest loc ca despre resedinta diavolului sau casa dracilor.
Pe timpul verii zona devine insuportabil de calda din cauza aburilor si caldurii emanate de izvoarele calde.
Aurul exista in cantitati mari putand fi culese foarte multe pepite, intr-un timp relativ scurt.
In 1905  un tanar obisnuit pe nume Willie McLeod, de loc din regiunea Nahanni, s-a intors acasa tinand in mana o sticla plina cu pepite grosiere din aur. Tanarul McLeod i-a povestit mamei sale ca a gasit aurul in Valea Nahanni, si asta fara sa se aventureze prea mult.
In primavara anului urmator Willie McLeod si-a incercat din nou norocul in aceasta zona, luandu-l cu sine pe fratele sau Frank si inca o persoana. Niciunul nu s-a mai intors acasa.
Doi ani mai tarziu Politia Montana a gasit ramasitele celor trei pe malul stang al raului Nahhani, intr-o padure de molid.
Locul a primit denumirea de “Deadmen”.
Se zvoneste ca trupurile celor trei au fost gasite fara cap, legate si atarnate de copaci. Printre ramasite au fost gasite mai multe pepite de aur.
Cinci ani mai tarziu atras de mirajul aurului un norvegian pe nume Martin Jorgenson a inceput sa exploreze zonele traversate de raul Nahanni ajungand si in Valea Nahanni. 
Dupa doar cateva luni un cunoscut al acestuia, pe nume Poole, a pornit in cautarea lui Martin. Primul lucru peste care a dat a fost un topor in apropierea unei paduri.  Constatand ca toporul apartine prietenului sau a intrat in padure, unde a descoperit si cadavrul acestuia. In apropierea ramasitelor se afla o arma incarcata si armata, dar nefolosita. Craniul lui Martin Jorgenson nu a fost gasit. Ulterior si alti aventurieri si-au gasit sfarsitul in circumstante asemanatoare.
Se spune ca in zona, datorita prezentei unei anomalii produsa in timp si spatiu, au aparut animale ciudate, cum ar fi Sasquatch, sau animale de mult timp disparute, ca mastondonti sau Dogs Bear. Asezarile de indieni din regiune se tem si evita aceasta zona, acestia spunand ca nu de putine ori au rupt-o la fuga infricosati la auzul unor sunete foarte ciudate, atunci cand s-au apropiat de vale in cautarea vanatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator