sâmbătă, 16 iunie 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)


Genul: Thriller/Horror/Actiune
Nota acordata: 7.5
Abraham Lincoln: Vampire Hunter este un film cu vampiri – asa cum il tradeaza si titlul – ce a fost sustinut de un buget destul de mare, respectiv de 70 de milioane de dolari.
Din distributie se remarca Mary Elizabeth Winstead, cea care s-a descurcat destul de bine in The Ting (2012). Prezenta ei da un plus de calitate si acestui film.
Regizorul Timur Bekmambetov a avut ceva de furca cu transpunerea scenariului preluat din romanul cu acelasi titlu scris de Seth Grahame Smith. Acesta mai are la activ cateva filme cunoscute cum ar fi Wanted (2008) cu Morgan Freeman.
Povestea filmului este despre lupta lui Abraham Lincoln (cel de-al 16 lea presedinte al S.U.A.) cu vampirii ce au pus stapanire pe o mare parte din tara.
Inceputul filmului il prezinta pe Abraham la o varsta foarte frageda cand decide de unul singur sa sara in ajutorul prietenului sau, un copil negru, ce era abuzat de catre un negustor de sclavi.
Fiind mic Abraham nu se prea descurca in lupta iar tatal acestuia este nevoit sa-i sara in ajutor, dar astfel il supara pe Jack Barts cel care conducea afacerile cu sclavi.
Jack Barts ii cere lui Lincoln tatal sa-i achite o datorie mai veche insa pentru ca acesta refuza ii promite ca-si va recupera banii in alt mod. Astfel ca intr-o noapte Abraham se trezeste si-l surprinde pe Barts alaturi de patul mamei sale, hranindu-se cu sangele acesteia. Ulterior mama sa se imbolnaveste si moare de o boala necunoscuta pentru care doctorii nu aveau leac.
Ajuns la varsta maturitatii Abraham se hotareste sa razbune moartea mamei sale precum si suferinta tatalui sau si inarmat cu un pistol ii taie calea intr-o noapte lui Jack Barts. Dupa o lupta scurta Abraham realizeaza ca planurile sale de razbunare sunt cu mult mai greu de dus la indeplinire, intrucat chiar si cu un glont infipt in creier Barts continua sa se ridice si sa atace.
Este salvat de un anume Henry Sturgess, care ii explica ca Barts nu este un om ci o creatura a noptii, un vampir, iar pentru a-l lichida are nevoie de arme seciale precum si de ceva antrenament. Henry Sturgess cunoaste secretele vampirilor mai mult decat oricine si asta pentru ca el insusi era tot un vampir ce cauta razbunare.
In schimbul invataturii sale Henry Sturgess ii cere lui Abraham sa-i promita ca va ucide vampiri doar la comanda lui.
Ii vine randul insa si lui Jack Barts. Abraham se descurca de minune cu o secure supermisto, peste taisul careia a turnat si un pic de argint. Argintul fiind metalul caruia vampirii nu-i puteau supravietui.
Dupa mai multi vampiri doborati Abraham se indragosteste de o  fata educata si atragatoare, pe nume Mary Todd (Mary Elizabeth Winstead). Se casatoreste si intra in politica iar in scurt timp reuseste sa devina presedintele Statelor Unite ale Americii.
Succesul sau este umbrit de conflictul dintre nord si sud aparut ca urmare a divergentelor mari de opinie legate in principal de abolirea sclavagismului. 
Astfel ca in S.U.A. izbucneste razboiul civil, adevaratul motiv fiind nimicirea unui intreg clan de vampiri condus de Adam si Vandoma ce s-au aliat Confederatiei. Mentinerea sclaviei este un lucru foarte benefic vampirilor iar acestia lupta alaturi de sudisti pentru a-si apara propriile interese.
Abraham Lincoln porneste o cruciada sangeroasa impotriva monstrilor pentru care va avea nevoie de foarte mult argint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator