joi, 14 iunie 2012

Battleship (2012)

Genul: Thriller/ SF/ Actiune
Nota acordata: 6.00
Un alt film cu buget colosal, de 200 de milioane de dolari, s-a strecurat inca de la sfarsitul lunii aprilie in cinematografele noastre. Sincer sa fiu n-am stiut de existenta lui sau ca va aparea decat cu putin inainte de rularea lui in cinematografe, cand i-am vizionat trailerul printr-o simpla intamplare. Este normal ca si in acest caz sa existe efecte speciale foarte bine realizate, pentru ca altfel nu s-ar mai fi justificat cheltuirea celor 200 de milioane de dolari. Povestea este despre o invazie extraterestra care te captiveaza intr-un fel prin originalitate, cel putin in ce priveste tehnica de lupta. Nava de razboi extraterestra este mai putin obisnuita iar armele pe care aceasta le are in dotare aminteste foarte mult de tehnologia militara avansata a americanilor, cu toate ca s-a cam exagerat aici intr-o anumita masura.
Extraterestrii razboinici sunt niste umanoizi inalti, fiorosi si cu aspect de arieni.
Cu toate acestea se poate simti ca ceva nu este in regula cu filmul, ca ceva nu se potriveste, nefiind suficient de bine finisat. Filmului ii lipseste acea stralucire pe care doar adevaratii profesionisti o pot da. Probabil ca americanii detin atat de multi bani ca nu mai tin cont de detaliile ce pot face diferenta si incropesc ad-hoc un scenariu, baga o groaza de bani in efecte speciale si nu le mai pasa ca i-ar putea bate ulterior la capitolul calitate si o tara asiatica cu mult mai putine resurse.
Eroul principal din acest film este un tanar pe nume Alex Hopper (Taylor Kitsch – o fi nume predestinat?) care nu prea se descurca. Adica o fi el un tip simpatic insa se pare ca nu suficient ca sa-i si iasa glumele pe care le face. La fazele comice baiatul e afon ca berbecul.
In afara de evolutia navei extraterestre nu sunt alte scene de lupta care sa te tina cu sufletul la gura. Cu toate ca sunt ceva efecte speciale, totusi parca nu sunt suficient de bine partajate, astfel ca filmul sa te poata tine cu sufletul la gura pe toata durata lui. Acum conteaza si publicul tinta pe care producatorii si l-au ales inainte de a investi banii. Poate ca Battleship este un film chiar foarte bun, pentru tinerii de 14 ani.
Note acordate: Regie: 4.50; Scenariu: 3.00; Jocul actorilor: 2.50; Action: 4.50 Efecte speciale: 7.50 Decor:8.00
Nota finala: 5.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator