vineri, 15 iunie 2012

Chronicle (2012)


Un film ce se bucura de destule aprecieri tinand cont de faptul ca pe IMDb i s-a acordat o medie de 7.2 la un puctaj dat de 65.237 de utilizatori, precum si de incasarile fabuloase obtinute pana in prezent de peste 105 milioane de dolari.
In Chronicle veti afla povestea a trei tineri prieteni Andrew, Matt si Steve, colegi de liceu, pentru care intreaga lor viata se schimba radical atunci cand vor descoperi un obiect straniu venit din spatiu.
In urma contactului fizic cu acest obiect cei trei tineri dobandesc puteri ce le depaseste propria conditia umana, acestia transformandu-se in niste mici supermani.
Fiecare dintre ei isi puteau controla in mod diferit puterile dobandite, Andrew dovedindu-se mai inzestrat decat ceilalti doi.
Cei trei amici incep sa-si faca impreuna planuri pentru a-si folosi aceste puteri in satisfacerea celor mai adanci dorinte.
In timp ce se distrau pe seama celorlalti din jur folosindu-si abilitatile, tinerii au descoperit ca pot gresi cu usurinta iar oamenii nevinovati pot avea de suferit.
Aici totul se complica pentru ca cei trei prieteni au personalitati diferite. In timp ce Steve si Matt traiau o copilarie lipsita de probleme si plina de satisfactii, Andrew se straduia din rasputeri sa-si ascunda frustrarile fiind unul din acei copii ce sunt respinsi de ceilalti pe motiv ca este prea ciudat, prea diferit. Mai mult decat atat Andrew suferea si din cauza mamei sale care era pe moarte dar si din cauza tatalui sau care il tracasa si sicana mai tot timpul fiind mai mereu sub influenta alcoolului.
Daca Andrew ar fi ramas un copil obisnuit totul ar fi decurs normal fara sa se intample schimbari prea mari, insa pentru acest copil perceptia asupra lumii se schimba brusc iar firava bariera dintre propria sa constiinta si nenumaratele frustrari acumulate incepe sa se destrame. Tot ce-i va sta in cale lui Andrew va fi in primejdie.
Filmul este realizat in stil documentar cu o singura camera, precursorul acestui stil de filmare fiind The Blair With Project.
Acting-ul nu exceleaza dar efectele speciale sunt destul de bine realizate, tinand cont de faptul ca filmul a avut un buget de doar 12 milioane de dolari. Scenariu este destul de reusit iar regizorul face o treaba destul de buna.
Insa ceea ce eu cred este ca succesul se datoreaza faptului ca filmul a devenit preferatul multor adolescenti ce si-ar dori sa se afle macar pentru un minut in pielea unuia dintre eroii principali.
Note acordate: Regie: 8.00; Scenariu: 8.00; Jocul actorilor: 5.00; Action: 7.50 Efecte speciale: 8.00 Decor: 7.5
Nota finala: 7.3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator