vineri, 15 iunie 2012

Cold Fish (Tsumetai nettaigyo 2010)


Genul: Horror/ Thriller/ Drama
Nota acordata: 9.00
Un film japonez extrem de bine realizat cu un acting excelent si un scenariu pe masura.
Povestea este despre un barbat pe nume Shamoto ce traieste din vanzarile unui mic magazin cu pesti pentru acvariu, pe care-l detine.
Shamoto nu este foarte fericit. El este recasatorit a doua oara, in urma decesului sotiei sale iar Mitsuko, fata pe care o are din prima casatorie, nu poate sa o suporte pe mama ei vitrega.
Mitsuko devine o rebela si face doar ceea ce ii place impotriva vointei tatalui ei.


Shamoto nu gaseste solutii la problemele familiale cu care se confrunta, insa spera ca lucrurile sa se rezolve de la sine.
Intr-o zi un barbat pe nume Murata este mai mult decat generos atunci cand intervine pentru a o salva pe Mitsuko dintr-o incurcatura in care aceasta a intrat, oferindu-i tinerei si un loc de munca in propiul sau magazin cu pesti tropicali, cu mult mai mare decat cel al lui Shamoto.
Tatal lui Mitsuko este absolut coplesit de bunatatea domnului Murata, constatand fericit ca toate problemele sale familiale incep sa-si gaseasca rezolvarea.
Intre familia lui Shamoto si cea a lui  Murata relatiile incep sa devina tot mai stranse.
Pe masura ce Shamoto incepe sa se apropie si sa-l cunoasca tot mai mult pe Murata, descopera lucruri absolut neobisnuite despre acesta si despre felul in care isi conducea afacerile.
Shamoto incepe sa inteleaga ca apropierea de Murata este de fapt cea mai mare greseala pe care ar fi putut sa o faca, insa nu mai exista nici o cale de intoarcere.
Asa cum am mai spus-o actorii japonezi isi intra perfect in pielea personajelor, fiecare dintre ei dezvoltand o personalitate bine conturata.
Acest film este unul dintre favoritele mele cu toate ca anumite secvente iti pot intoarce stomacul pe dos. Aviz celor sensibili!
In ce priveste scenariul trebuie sa remarc ca mi-a placut felul in care s-a lucrat la psihologia personajelor. Cred ca cel care a scris scenariul pentru Cold Fish este destul de familiarizat cu trairile si procesele psihice pe care oamenii le pot dezvolta in situatii absolut extreme, precum si cu psihologia psihopatilor.
Regizorul face o treaba neasteptat de buna demonstrand ca este unul dintre cei mai buni specialisti asiatici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator