sâmbătă, 16 iunie 2012

The Dark Knight Rises (2012)


Genul:  Thriller/ Drama/ Crime/ Actiune
Nota acordata: 6.5
Este o continuare a productiei The Dark Knight din 2008. Fanii se vor bucura sa-i revada pe Christian Bale in rolul lui Batman, pe Morgan Freeman in rolul lui Lucius Fox, precum si pe Gary Oldman in rolul lui Jim Gordon.
De asemenea in distributie apare si Anne Hathaway ce joaca rolul personajului Catwoman – aliatul de compromis al lui Batman. Regizorul (Christopher Nolan ) si scenaristii sunt aceiasi, fara nici o schimbare sau adaugire.
Bugetul filmului este de 250 de milioane de dolari, ceea ce este enorm chiar si in raport cu productia din 2008, de numai 185 de milioane de dolari.
„The Dark Knight Rises” (2012) nu face rabat de efecte speciale extrem de bine realizate. 
Acum parerea mea este ca „The Dark Knight Rises” (2012) este mai slab decat primul. Minusuri mari i-as acorda in ce priveste scenariu, precum si pentru prestatia unora dintre actori.
Si in primul film au fost exagerari care au facut ca personajele sa devina aproape ridicole, dar acum s-a intrecut orice masura.
In primul rand Anne Hathaway nu s-a prea descurcat in rolul personajului Catwoman. Nu prea avea gratie in miscari, asa cum te -ai fi asteptat la o felina. Semana mai degraba cu un Zoro feminin, insa fara gratia si indemanarea pe care ar fi trebuit sa o aibe. Personal am vazut o femeie tanara care s-ar fi potrivit foarte bine si cel mult in rolul unei secretare sau al unei functionare si nu intr-un rol de super-erou.
La capitolul falsitate se poate inscrie si Christian Bale, care facea uneori niste grimase de ma apuca rasul. Probabil ca vina pentru prestatia actorului apartine tot scenaristului, pentru ca l-a supus la tot felul de situatii, respectiv Batman de mai multe ori a fost redus pe parcursul filmului la un simplu sac de box, si care mai si gemea si implora pe deasupra.
Ceva nu se potrivea, actorii nu erau suficienti de credibili, scenariul scartia infiorator, nu prea era fir logic al evenimentelor - toate acestea au facut sa ma dezamageasca.
In „The Dark Knight Rises” (2012) Batman este prigonit de catre autoritati si de populatia civila motiv pentru care se auto exileaza timp de mai multi ani de zile. Batman revine insa in orasul Gotham City  si constata ca in lipsa lui o alta forta malefica s-a instalat si pandeste sa distruga orasul. Noul adversar al lui Batman este infamul Bane (Tom Hardy), care se dovedeste cu mult  mai puternic si mai pervers decat Joker.   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator