sâmbătă, 16 iunie 2012

The Expendables 2 (2012)


Genul: Aventura/Actiune
Nota acordata: 7.5
Iata ca a aparut si o continuare a productiei din 2010.
In distributie apar vedetele ce au aparut si in prima parte, respectiv Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Dolph Lundgren, cu precizarea ca de data aceasta ne bucuram sa-l vedem si pe Jean-Claude Van Damme – in rolul negativ, insa.
In gasca lui Stalone intra si o femeie, respectiv Nan Yu ce interpreteaza rolul lui Maggie Chen.
Surpriza apare odata cu Chuck Norris, scos parca de la naftalina si venit sa dea o mana de ajutor fratilor lui de arme (sau de platou). In film se face referire la "Lupul Singuratic"(Lone Wolf), unul din rolurile lui Chuck cu care acesta a facut senzatie prin anii 1983. 
Este o adevarata nostalgie in The Expendables 2. Stalone aproape ca incepe sa planga in amintirea vremurilor trecute.
Arnold Schwarzenegger precum si Bruce Willis sunt mai activi in aceasta a doua parte, in sensul ca acestia mai pun mana pe cateva arme si incep sa impuste si nu doar schimband cateva replici batoase cu Stalone pentru doar cateva secunde, asa cum s-a intamplat in primul The Expendables”.
Cel care nu prea a iesit in evidenta a fost Jet Li sau cel putin asa mi s-a parut mie.
Dolph Lundgren iese de aceasta data mai mult in evidenta, parca prin grija lui Stalone care, din cand in cand, il mai solicita la niste treburi. De altfel Dolph este prezentat in aceasta a doua parte drept un intelectual, un inginer chimist, scula de bascula.
In ce priveste primul The Expendables din 2010 trebuie sa precizez faptul ca nu prea mi-a placut si am sa mentionez si de ce. In primul rand Stalone a facut greseala ca pe langa rolul sau din film sa accepte si oferta de a-l regiza precum si de a contribui la scrierea scenariului, fapt ce s-a dovedit a fi peste puterile „batranului”. Filmul s-a dovedit a fi o invalmaseala de fapte, un non-sens, in care fiecare dintre actori incerca sa se faca cat mai remarcat in comparatie cu ceilalti. Ideea de a reuni la un loc atatea vedete cu pretentii nu s-a dovedit a fi un lucru chiar benefic pentru calitatea filmului.
Pentru The Expendables 2” Stalone a facut o miscare inteleapta lasandu-i pe altii atat la regie cat si la scenariu, limitandu-se doar la contributia propriului sau rol. Astfel ca personal am constatat o imbunatatire substantiala, iar aceasta a doua parte a devenit un film placut de vizionat.
Trebuie sa mentionez faptul ca „The Expendables 2” are alocat un buget cu vreo 20 de milioane mai mult decat prima parte, respectiv de 100 de milioane de dolari.
Sunt destule efecte speciale de calitate iar de aceasta data actorii chiar au umor - in special Stalone se remarca cu umorul sau negru.
Povestea filmului este despre aceeasi echipa de luptatori care dupa ce pierd in lupta pe unul din membrii se hotarasc sa porneasca o actiune de razbunare, patrunzand adanc in teritoriul inamic.
Asa cum am scris si mai sus de aceasta data "raul" este Jean-Claude Van Damme, care interpreteaza personajul Vilain, un mercenar rus ce are legaturi cu lumea terorista. Acesta vrea sa puna mana pe un depozit secret de arme nucleare sovietic. Acest depozit a fost ascuns adanc in munti. Vilain foloseste pe locuitorii satelor din jur drept mana de lucru, exploatandu-i fara mila.
Stalone si echipa sa de mercenari vor incerca din rasputeri sa zadarniceasca planurile lui Vlain.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator