sâmbătă, 16 iunie 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)


Genul:  Fantezie/ Aventura
Nota acordata: 6.00
Iata ca dupa aproape 10 ani de la difuzarea ultimului film din trilogia „The Lord of the Ring” fanii se vor bucura acum de aparitia in cinematografe a prequelui acestei serii, cu titlu de  „The Hobbit: An Unexpected Journey”.
„The Hobbit” spune povestea lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) caruia Gandalf cel Gri (Sir Ian McKellen) ii cere sa porneasca intr-o aventura alaturi de inca 13 pitici pentru a recupera o comoara ce a ajuns in ghearele balaurului Smaug.
In film reapare Golum(Andy Serkis) iar in cateva secvente scurte vor putea fi vazuti si Frodo (Elijah Wood), Elrond (Hugo Weaving), Saruman (Christopher Lee) si Galadriel (Cate Blanchett).
„The Hobbit” a fost realizat in cadrul unor peisaje seducatoare din Noua Zeelanda, insa o mare parte din film nu este altceva decat grafica realizata pe calculator.
In primul rand trebuie spus ca personajele negative nu mai apar in acest film intr-atat de infricosatoare. Orcii din „Stapanul Inelelor” sunt mult mai stilizati, prin indepartarea acelor elemente ce ii fac repugnabili. Mare parte din aceste personaje negative sunt 100 % creati cu ajutorul graficii computerizate.
Probabil ca producatorii si-au reanalizat optiunile si au considerat ca intreaga trilogie „Stapanul Inelelor” de pana acum s-a bucurat de aprecierile unui public in mare parte foarte tanar, astfel ca au schimbat si remodelat personajele, facandu-le mai simpatice si mai „accesibile”.
Astfel ca atat personajele cat si actiunea din film sunt mai degraba puerile si chiar grotesc de hilare si asta cu toate ca prin povestea din „The Hobbit: An Unexpected Journey”  anumite aspecte intalnite in primele trei parti capata o anumita lamurire - cum ar fi transformarea celor trei trolli in piatra, razboiul gnomilor din Moria cu orcii, precum si furtul inelului magic de catre Bilbo din mainile lui Gollum.
Desi inceputul povestii este cu plecarea unei armate de pitici impreuna cu Bilbo si Gandalf cel Gri, in cautarea balaurului Smaug, totusi finalul filmului da de inteles ca in mod sigur va aparea o continuare a peripetiilor, intrucat intalnirea cu balaurul nici macar nu are loc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator