sâmbătă, 30 iunie 2012

Salvarea sau razbunarea lui Nastase



SURSA FOTO
Nu sunt un aparator al lui Adrian Nastase. Din moment ce judecatorii au decis condamnarea lui la doi ani de inchisoare atunci asa sa fie. Insa nu este singurul om politic din Romania care a facut avere din tot felul de afaceri oneroase. De ce tocmai acum?  De ce doar Adrian Nastase?



Ipoteze
Totul indica spre faptul ca asistam la o lupta politica, respectiv la un alt joc si o alta lovitura adresata de catre Traian Basescu adversarilor sai politici. Trebuie tinut seama si de faptul ca Traian Basescu nu a fost strain nici el de astfel de afaceri oneroase, iar un "bun" exemplu ar fi scandalul din jurul dosarului „Flota”. Singurul lucru care l-a scapat pe Traian Basescu de la o eventuala condamnare a fost faptul ca in urma alegerilor din 2004 a intrat in prerogativele prezidentiale. Pe parcursul exercitarii mandatului sau, presedintele Basescu a avut suficient timp sa-si extinda puterea de influenta si asupra altor institutii ale statului. Astfel ca in prezent, pentru membrii formatiunii politice USL, din care a facut parte pana nu demult si Adrian Nastase, presedintele Traian Basescu este unul dintre cei mai temuti adversari politici.
Sunt notorii amenintarile presedintelui fata de anumiti adversari care au devenit mult prea incomozi, prin care acesta le-a adus la cunostinta ca daca nu se „potolesc” vor avea parte de surprize cu mult mai neplacute.
Desi nu se spune deschis, „vina” pentru condamnarea lui Adrian Nastase este atribuita presedintelui Basescu, care, suporta  in prezent o criza acuta de popularitate in urma masurilor draconice luate in timpul mandatului sau si indreptate impotriva intregii populatii, sub pretextul redresarii economiei. Presedintele este astfel nevoit sa duca o lupta disperata pentru recuperarea simpatiei electoratului, de care se bucura candva. Acest razboi este indreptat impotriva vechilor sai opozanti, din randul carora se asteapta sa aiba parte de „victime” tot mai insemnate.

Concluzii
Fostul premier Adrian Nastase are atat vrajmasi cat si prieteni - cu totii sunt oameni foarte importanti ce se invart pe scena politica. El este un om politic cunoscut atat la noi in tara cat si peste hotare. Ca ministru de externe si ulterior ca prim-ministru a avut ocazia de a intra in multe cercuri selecte. Este cunoscut de numerosi lideri importanti de pe scena politica. A adus contributii insemnate la afirmarea tarii noastre pe plan extern – in perioada mandatului sau de prim-ministru Romania a aderat la NATO.
A fost dificila judecarea si condamnarea acestuia (avocatii  comenteaza si in prezent hotararile judecatorilor, considerand ca acestia nu s-au bazat pe dovezi concrete) si au fost probleme chiar la punerea in executare a mandatului de arest. Va fi dificila si mentinerea lui Nastase in spatele gratiilor. Este clar ca lucrurile nu se vor opri aici.
Avocatii lui Nastase fac in prezent eforturi disperate depunand cereri la instanta pentru intreruperea executarii pedepsei, cautand diferite cai de atac si invocand diverse motive, majoritatea legate de starea de sanatate a clientului lor.
Cert este ca multimea se bucura de un spectacol cum nu a mai avut parte pana in prezent. Nu de mult Basescu si Ponta s-au ciondanit ca niste copii pe marginea prezentei lor la Bruxelles, facand astfel deliciul presei. Norodului ii place spectacolul oferit, si destui dintre alegatori isi vor schimba optiunea si vor simpatiza cu actualul presedinte, considerandu-l un om drept si pus pe fapte mari, cu toate ca au avut salariile sau pensiile ciuntite.
Insa ceea ce eu cred este ca daca Base’ nu-si joaca bine cartea s-ar putea sa ajunga coleg de celula chiar cu Adrian Nastase, iar asta intr-un viitor nu foarte indepartat.


nastase-si-cu-basescu
Adrian si cu Traian - in sfarsit impreuna







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator