sâmbătă, 16 iunie 2012

The Thing (2011)



Genul: Thriller/ Mister/ Horror/ SF
Filmul se vrea a fi un prequel al omonimului produs in anul 1982, adica acum 30 de ani. Nu-mi dau seama de ce i-a trebuit cuiva  30 de ani ca sa faca macar un prequel daca nu un remake – tinand cont de faptul ca The Thing (1982) a fost un real succes.
„The Thing” (2012) are in distributie actori nu foarte cunoscuti, dar care au reusit sa se descurce destul de bine in acest film. Mi-a placut Mary Elizabeth Winstead, respectiv felul cum a reusit sa se transpuna in rolul paleontologului Kate Lloyd. Personajul i s-a potrivit perfect. De asemenea si Joel Edgerton se descurca chiar foarte bine, dovedind ca este un actor foarte bun.
Am fost surprins sa vad ca filmul este regizat de un necunoscut. Adica a mai auzit cineva pana acum de Matthijs van Heijningen? Si cand te gandesti ce curaj i-a trebuit baiatului ca sa regizeze un prequel dupa un film din 1982 regizat de John Carpenter.
Matthijs van Heijningen face insa o treaba destul de buna cu The Thing (2011).
Bugetul filmului este de 35 de milioane de dolari, ceea ce nu este putin. Efectele speciale si secventele de groaza sunt destul de bine realizate.
Actiunea filmului se petrece la o statie de cercetare din Antartica, aflata sub pavilion norvegian. Aici cercetatorii descopera o nava extraterestra si cadavrul inghetat al unei creaturi venita din spatiu. Pentru a studia extraterestrul este alcatuita o echipa de cercetatori compusa din mai multi oameni de stiinta la care este invitata sa se alature si americanca Kate Lloyd, de profesie paleontolog. Aceasta vede in descoperire o oportunitate unica de a se realiza pe plan profesional astfel ca impreuna cu echipa de cercetatori se grabeste sa extraga creatura din gheata veche de cel putin doua sute de mii de ani.
In mod neasteptat extraterestrul se dovedeste a nu fi pe deplin mort si reuseste sa revina la viata, dupa care au loc o serie de atacuri asupra membrilor echipei de cercetatori. O parte dintre oamenii de stiinta sunt infestati de creatura.
Kate Lloyd face descoperiri absolut socante cu privire la creatura si realizeaza faptul ca in lipsa unei carantine intreaga oamenire ar putea avea de suferit.
Nota acordata: 8.00


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator