sâmbătă, 16 iunie 2012

Total Recall (2012)


Nota acordata: 7.00
Thriller/SF/ Aventura/ Actiune
Sunt foarte putini cei care sa afirme ca nu au vazut sau auzit de filmul omonim produs in 1990, in care Arnold Schwarzenegger si Sharon Stone joaca excelent.
Fanii lui Arnold vor fi dezamagiti sa afle ca acesta nu va mai fi prezent in noul film Total Recall, care nu este altceva decat un remake.
In noul Total Recall vor aparea o seama de actori cunoscuti in rolurile principale cum ar fi: Colin Farrell, Jessica Biel si Kate Beckinsale – tipa din Underworld. Este regizat de Len Wiseman – a mai regizat primele doua filme din seria Underworld si Greu de ucis 4.
Parerea mea este ca acest remake nu s-a ridicat la valoarea originalului, insa ofera destule momente palpitante in cadrul unor secvente pline de adrenalina, iar efectele speciale sunt pe masura.
De fiecare data cand apare un remake, sequel sau prequel, dupa un film de succes, absolut toata lumea va purcede in a-l evalua riguros si in a-l compara in amanunt cu primul film aparut. Astfel se creaza un soi de balanta prin care recenta realizare cinematografica va primi prea putine circumstante atenuante in timp ce vechiul film de succes cantareste deja foarte mult. Dar nu as cuteza sa spun ca Total Recall 2012 face de rusine filmul aparut in 1990.
Rauta de Kate Beckinsale reuseste sa atraga asupra ei toate privirile, pentru acelasi personaj pe care l-a interpretat si Sharon Stone in filmul din 1990.
Fata de Sharon bruneta Kate se dovedeste mut mai activa, mult mai spectaculoasa.
Spre deosebire Colin Farrell nu se ridica nici macar la jumatatea prestatiei lui Arnold Schwarzenegger.
Actiunea din Total Recall 2012 se desfasoara in viitor, respectiv in anul 2084, cand mare parte din pamant devine de nelocuit in  urma unui razboi chimic devastator. Lumea este astfel impartita in doua teritorii, respectiv Federatia Unita a Marii Britanii (Europa) si Colony (fostul teritoriu al Australiei).
Un cetatean simplu al Federatiei este Doug Quaid (Colin Farrell) care desi are cam tot ce-si doreste, inclusicv pe Lori (Kate Beckinsale) - o nevasta frumoasa si desteapta, nu poate scapa de anumite cosmaruri si de sentimentul ca ceva este in neregula si neimplinit. Pentru a mai scapa de griji si pentru a se mai relaxa acesta viziteaza sediul unei companii ce se ocupa cu implantarea memoriilor. In timpul procedurii de implantare are loc un accident prin care ies la suprafata memorii ascunse anterior in mintea lui Doug.
Filmul te poarta apoi in valtoarea unei batalii frenetice in care luptatorii pentru libertate se bat cu dictatorul Cohaagen - cancelarul UFB si oamenii acestuia, care doreau sa cucereasca si sa extermine populatia din Colony pentru a face mai mult loc imperiului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator