joi, 14 iunie 2012

Underworld: Awakening (2012)







Underworld: Awakening (2012)
Genul: Groaza/ Fantezie/ Actiune
Trebuie mentionat din start faptul ca filmul este al patrulea din serie. Primul film Underworld a aparut in 2003, fiind urmat de Underworld: Evolution (2006) si Underworld: Rise of the Lycans (2009).
In aceasta ultima parte vampirita Selena este cu mult mai activa si aproape in fiecare minut se intampla ceva ce te da pe spate. Din pacate pentru cei care se asteptau sa vada inca o poveste de dragoste intre vampirita si Michael Corvin sau, ma rog, cu oricine altcineva, trebuie sa-i anunt ca vor fi dezamagiti – sau mai bine zis dezamagite. Michael apare doar in cateva secvente foarte scurte din film. Iar mai mult decat atat ma tem ca nici macar nu mai este vorba de actorul Scott Speedman, ori secventele cu Michael sunt luate de la filmarile mai vechi. Sincer sa fiu, nu-mi dau seama. A patra serie Underworld exceleaza insa la capitolul efecte speciale si super-actiune. Tocmai de aceea este recomandat sa-l vezi intr-o sala de cinema ce dispune de tehnologie 3D si de efecte sonore pe masura. Nu vei avea timp sa te plictisesti.
Filmul continua povestea vampiritei Selena care intra in conflict cu propriul ei clan de vampiri, dupa ce s-a indragostit de Michael Corvin fiul lui Alexander Corvinus.
In Underworld: Awakening lupta cu propria sa rasa inceteaza iar inamicii principali devin oamenii si lycani (o specie de varcolaci ce se puteau transforma dupa bunul lor plac fara sa mai tina seama de fazele lunii).
Oamenii plini de egoism existential si perversi (asa cum ii stim cu totii) au inceput sa-i extermine atat pe vampiri cat si pe lycani. Un grup de cercetatori condus de Dr. Jacob Lane (Stephen Rea) incep sa faca diverse manipulari biologice pentru a-si imbunatatii propria conditie umana.
Secventele sunt dintre cele mai teribile, respectiv veti avea parte din plin de focuri de arma, monstrii, muscaturi (pe ecran si nu pe propia piele), explozii, lupte spectaculoase, precum si de senzatiile ciudate ce le veti simti alunecand pe sira spinarii si nu doar acolo, totul fiind oferit de mult prea sexi vampirita Selena. Ii sta atat de bine in costumul ala mulat ca nu mi-ar pasa daca m-ar musca si pe mine – probabil as fi chiar fericit.
Note acordate: Regie: 8.00; Scenariu: 7.50; Jocul actorilor: 7.00; Action: 10.00 Efecte speciale: 9.00 Decor: 6.5
Nota finala: 8


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator