luni, 9 iulie 2012

Argumente pentru o alimentatie vegetariana

Iata principalele argumente pentru o alimentatie vegetariana:

1.Hrana vegetariana poate substitui cu succes carnea, intrucat aceasta contine suficient de multe proteine, aminoacizi, vitamine, precum si alte substante  necesare organismului uman.  

dieta bazata pe alimente exclusiv vegetariene; alimentatie vegetariana; dieta vegetariana; regim vegetarian; beneficii de pe urma unei diete vegetariane; avantajele renuntarii la produsele de origine animala; nocivitatea carnii; hrana vegetariana; produse de origine vegetala


2.Proteinele din produse cum ar fi algele, laptele sau polenul sunt mult mai bine asimilate de organism decat cele continute de carne, intrucat au o calitate net superioara decat orice alt tip de proteina.

3.Digestia alimentelor ce contin carne este mult mai dificila decat daca s-ar respecta o dieta exclusit vegetariana. In urma procesului de digestie a carnii ce are loc in organism apar anumiti produsi metabolici nocivi.

4.Evitand produsele din carne si oua nu veti avea probleme cu colesterolul. Colesterolul si grasimea sunt principalii factori ce contribuie la aparitia bolilor de inima si la infundarea arterelor. Tot astfel se poate vorbi de reducerea riscului aparitiei cancerului pentru care sa dovedit ca  apare si ca urmare a carentei de vitamina A.

5.Se crede ca doar consumul de carne poate oferi suficienta energie, ceea ce este insa gresit. Acest fapt este contrazis de o multime de sportivi de performanta ce sunt vegetarieni (Andreas Cahling,  Roy Hilligan, Cari Lewis, Sixto Linaires, Dave Scott, Robert Parrish, Martina Navratilova etc).

6.Animalele nu sunt intotdeauna curate, in sensul ca adesea se folosesc asupra lor diferite substante ce sunt nocive organismului uman cum ar fi hormonii de crestere. Pentru a combate diferitele boli si afectiuni, ce lovesc adesea animalele domestice, se procedeaza la administrarea unor cantitati mari de antibiotice ce ajung ulterior in organismul uman, prin consumul carnii, ducand la scaderea imunitatii si la ineficienta medicamentelor in cazul imbolnavirilor.

7.Carnea se strica rapid, iar germenii se extind cu repeziciune. Foarte multi oameni prefera fripturi in sange, fiindca sunt mai gustoase, insa daca carnea nu a fost conservata corespunzator si a intrat in faza incipienta de putreziciune, poate reprezenta un risc enorm pentru cel ce o consuma.  Trebuie mentionate si pericolele reprezentate de bacteriile ce se gasesc in mod normal in carne, cum ar fi salmonela (in carnea de pui). Foarte multe animale sacrificate pot fi bolnave iar omul se poate imbolnavi la randul sau daca consuma carnea acestora, insuficient de bine pregatita. Unde mai adaugam parazitii, cum ar fi viermii intestinali ce pot fi preluati de om prin consumul carnii animalelor domestice sau a pestilor?

8.Organismul uman nu este perfect adaptat consumului de carne, insa se comporta foarte bine atunci cand i se ofera hrana vegetariana. Intestinele oamenilor sunt lungi, pentru a permite o digestie lenta, iar carnea isi continua procesul de degradare pe perioada cat zaboveste prea mult in organism, pana sa fie eliminata. Carnea nedigerata devine toxica in organismul nostru, putand duce la aparitia cancerului de colon.

9.Poluarea cu diferite substante face ca hrana sa nu mai fie sigura. De multe ori este periclitata chiar si hrana vegetariana. Insa atat pestii cat si animalele pot acumula in carnea lor mari cantitati de toxine, pe care oamenii le consuma fara sa-si poata da seama, cu consecinte catastrofale pentru organism.

10.Trebuie adus in discutie si aspectul etic, pe care il implica consumul de carne. Cat de groaznic ar fi pentru noi sa privim cum un animal devoreaza un om ? Foarte groaznic! Dar totul ni se pare normal atunci cand sunt sacrificate in fiecare zi milioane de animale, doar pentru a ne satisface pretentiile gurmande. In abatoare animalele sunt ucise si  transate insa nimeni nu se gandeste la faptul ca aceste fiinte, desi inferioare noua prin incapacitatea lor de a gandi si rationa, sunt totusi capabile de emotii, respectiv pot sa simta durerea, frica, groaza. Faceti doar o vizita la un abator pentru pui si o sa va convingeti de cat sadism poate fi in stare fiinta omeneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator