luni, 9 iulie 2012

Atractia sexuala mascata in gesturi si comportamente


posturi sexuale; comportamente sexuale; atractii sexuale; reclame sexuale; gesturi sexuale; ce ii tradeaza pe doi oameni intre care exista o atractie sexuala reciproca
Marilyn Monroe simuland placerea actului sexual intr-una din
multele posturi fotografice similare


Aproape zilnic oamenii isi trimit diverse mesaje sexuale, fara sa constientizeze insa acest lucru.
 
De la prima intalnire si pana la actul sexual si stabilirea unei relatii atat femeia cat si barbatul isi transmit unul altuia diferite semnale, multe dintre ele efectuate inconstient. Astfel se produce o evaluare prin care oamenii vor decide cat de compatibili, sexi   si atragatori sunt unii fata de ceilalti.

In ce priveste semnalele corporale cu implicatii sexuale putem spune ca:
 
Elementele de atractie pe care le poate prezenta trupul unei femei sunt sanii, fundul bombat si coapsele voluptoase, talie subtire, picioare ingrijite, lungi si drepte, piele cu o nuanta stralucitoare si fara pete sau imperfectiuni, o voce suava, trasaturi placute ale fetei cum ar fi nasul mic si obraznic, obrajii ca de copil, in forma de aluna, ochii mari si luminosi.
 
Ce anume la trupul unui barbat atrage o femeie ? Elementele ar putea fi un trup inalt, musculos si zvelt - insa nu foarte subtire in talie, vocea puternica si intensa, parul de pe piept si parul facial, trasaturi armonioase ale chipului.
 
Aceste preferinte sexuale difera insa de la o societate la alta. De exemplu in Mexic barbatii prefera femeile „bine facute” in locul femeilor cu talie in forma de clepsidra.
 
Daca este sa vorbim de asteptarile unei femei fata de un barbat pentru o relatie serioasa si de durata, atunci trebuie mentionat si faptul ca pe langa atributele fizice un barbat trebuie sa indeplineasca si criterii cum ar fi averea si posibilitatile sale sociale si financiare. In optiunile femeilor adeseori situatia materiala castiga net in fata aspectului fizic masculin.
 
In timp ce barbatii isi doresc o femeie frumoasa si sanatoasa pentru a le darui copii, femeile cauta barbati cu posibilitati financiare si materiale, care sa le ofere securitate si protectie materiala. 

Trasaturile fizice atractive nu pot constitui intotdeauna un succes categoric pentru femeile care le poseda, pentru ca adeseori barbatii vor sa simta fata de o femeie ca nu trebuie sa lupte din greu pentru a cuceri.
 
Expresiile cu tente sexuale efectuate in mod inconstient sau mai putin inconstient sunt date de posturile si miscarile unei persoane ce incearca sa se faca remarcata de catre potentialii partenerii sexuali.
 
O femeie isi va orienta trupul in directia barbatului dorit, pentru a-i da de inteles ca este disponibila. Iar in cazul unei conversatii dintre un barbat si o femeie iti poti da seama de atractia dintre acestia dupa apropierea fizica pe care o adopta.
 
Gesturile prin care o femeie isi scoate in evidenta feminitatea aratand ca este abordabila si dispusa unei relatii sunt leganatul soldurilor, arcuirea spatelui in asa fel incat este scos in evidenta fundul, precum si scoaterea in evidenta a sanilor printr-o miscare de aplecare in fata.
 
Barbatii in prezenta unei femei adopta o atitudine si o postura prin care incearca sa para mai inalti si mai dominanti scotandu-si pieptul in afara si sugandu-si burta.

Un barbat devine mai atragator pentru o femeie atunci cand adopta o pozitie ce da impresia ca ocupa mult spatiu, ca este mai voluminos decat in realitate, respectiv departandu-si si intinzandu-si picioarele, precum si bratele.

Schimbandu-si des pozitia si gesticuland din maini pentru a-si intari vorbele masculul va atrage foarte mult atentia asupra sa.

Spre deosebire, femeia va adopta o pozitie cat mai restransa, apropiindu-si bratele si picioarele, si va face gesturi mai putin evidente cu miscari mai mult schitate. Miscarea de rezistenta prin care o femeie mentine interesul barbatului este schimbarea pozitiei punand un picior peste altul si repetand gestul la anumite intervale de timp.

In discutii femeia va fi cea vesela si plina de vitalitate in timp ce barbatul cu toate ca-i va tine isonul va da impresia ca este mai stapan pe sine. Astfel se scot in evidenta prin contrast, diferentele dintre barbati si femei, resapectiv masculinitate versus feminitate.

Insa uneori acestia isi schimba rolurile sau se pot purta ca niste copii, lasandu-si garda jos pentru a castiga fata de celalalt mai multa incredere.

Cele mai bune exemple de atitudini, gesturi si miscari cu tenta sexuala pot fi gasite in cluburile de noapte sau discoteci, acolo unde tinerii se evalueaza si se abordeaza reciproc.

In aceste localuri masculii care ies cel mai mult in evidenta vor avea parte si de cele mai multe cuceriri.  Gesturile acestora tind sa fie cat mai exagerate datorita luminii slabe si a zgomotului.

Atat barbatii cat si femeile vor emite gesturi de natura sexuala pentru a arata ca sunt dispuse relatiilor sexuale, pe care le vor indrepta spre o persoana anume sau le vor adresa tuturor.

Atingerea cu miscari lascive a unor obiecte lungi si delicate, ori introducerea intre buze a unor astfel de obiecte, pot indica masculului ca femeia este excitata si ca-l doreste.

Prin atingerea unor parti ale corpului cum ar fi portiunea pieptului imediat deasupra sanilor, gatul, coapsele, pot atrage atentia barbatiilor facandu-i sa-si doreasca sa le atinga la randul lor.

Expunerea gatului sau a incheieturii bratului sunt semne prin care femeia atrage atentia asupra vulnerabilitatii si feminitatii ei.

Combinarea posturilor cum ar fi gura usor intredeschisa, expunerea gatului si privirea cu ochii intredeschisi sunt decisive pentru excitarea barbatilor, facandu-i sa se gandeasca in mod inconstient la placerile intense ce le implica actul sexual.

Cand femeia se joaca cu parul sau, prin mangaieri si miscari lente si senzuale, este un semn de excitare nervoasa. Ea isi foloseste parul pentru a-i atrage atentia barbatului ca este interesata de masculinitatea lui. Dimpotriva daca femeia se trage de par, prin miscari bruste de tragere sau scuturare, atunci ea indica un disconfort intens si dorinta sa de a fi in alta parte.

Umezirea buzelor folosind limba sau tuguierea acestora sunt indicii prin care o femeie se tradeaza ca este excitata la vederea unui barbat care ii place.

Surasul este cel mai recunoscut semnal dat de femei catre barbati prin care acestia isi primesc acceptul de a le aborda.

Imbujorarea este de asemenea un semn ca femeia este excitata si ca se gandeste sau isi imagineaza anumite fapte intime atunci cand priveste un barbat. Aparitia rosetei in obraji este cauzata de dilatarea vaselor de sange produse la emotii puternice.

Industria cosmetica a inteles acest motiv fapt pentru care exista mai multe produse cosmetice pe piata ce pot conferii doamnelor si domnisoarelor o imbujorare aproape de culoarea naturala.

Cu ajutorul privirii pot fi transmise semnale sexuale foarte sugestive. Privirea este folosita pentru a evalua, identifica si atrage posibilele cuceriri.

De regula si contrar a ceea ce se crede femeia este cea care face primul pas intr-o relatie sexuala prin trimiterea catre barbat a unor semnale sugestive.

Sunt cazuri in care si barbatul face primul pas, abordand o femeie fara sa fi obtinut in prealabil acordul ei. Situatie in care s-ar putea ca el sa nu aibă prea mult succes daca femeia, pierzand controlul pe situatie, va simti nevoia de a-l respinge.

Dimpotriva acesta ar putea sa aiba sanse de reusita daca evita respingerea prin invocarea unor motive aparent fara intentii sexuale.

O femeie ii poate arata unui barbat ca este atrasa de el privind piezis la acesta, respectiv va privi barbatul pentru un anumit timp dupa care va intoarce capul, iar dupa un timp isi va furisa din nou privirea, fapt ce poate constitui un fel de acord dat barbatului pentru a o aborda.

Un alt gest folosit la agatat este acela in care femeia priveste la un moment dat spre un barbat, dintr-o parte, dupa care isi evita rapid privirea cand constata la randul ei ca este observata.

Clipirea si miscarea scurta a genelor, ridicarea sprancenelor, precum si sustinerea pentru un timp a privirii unui barbat se pot considera a fi semnale de deschidere a abordarii.

Marind ochii sau adoptand o pozitie, prin lasarea capului in jos, ce le scoate in evidenta ochii femeile devin irezistibile pentru barbati, mai ales cand vor sa obtina ceva de la acesta, intrucat astfel vor semana foarte mult cu imaginea unui copil ce are nevoie de multa protectie.

Reclama sexuala. Purtarea bijuteriilor, a hainelor cu decolteu si sexi, aranjarea parului, folosirea parfumurilor, a machiajelor sunt semnale evidente prin care femeile arata ca doresc sa fie abordate si cucerite. Insa nici barbatii nu se lasa mai prejos in ce priveste reclama sexuala, acestia investind in confort, masina, aparatura etc.
 
Cochetaria este cel mai des instrument folosit de potentialii partenerii pentru a-si deschide drumul spre o aventura sexuala.

Flirtul este un mod de a atrage si antrena masculul intr-o relatie sau dimpotriva de a respinge avansurile acestuia sau de a-l face sa spere si sa nu renunte intru-totul la incercarile sale.

Femeilor le plac vocile barbatesti mai intense si puternice, cu un ton coborat, in timp ce barbatii sunt atrasi de o voce feminina, suava si cristalina.

Divertismentul. Femeilor le place sa rada si sunt atrase de barbatii ce le ofera suficiente motive pentru a le face sa rada. La randul lor barbatii se ataseaza mai repede si mai usor de femeile care raspund glumelor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator