luni, 16 iulie 2012

The Crazies (2010)


Horror/ Thriller/ Drama
Nota acordata: 7.00
Ogden Marsh este un orasel linistit din S.U.A., cu locuitori prietenosi si de treaba.
In acest orasel, serif este David Dutton (Timothy Olyphant) care alaturi de ajutorul sau Russel Clank (Joe Anderson) isi desfasoara activitatea fara evenimente deosebite.
Asta pana intr-o zi cand locuitorii incep sa se comporte foarte ciudat. Oameni pasnici si respectabili, pana atunci, s-au transformat peste noapte in adevarati maniaci sangerosi.
Seriful Dutton reuseste sa descopere cauza imbolnavirii cetatenilor orasului, respectiv gaseste un avion misterios prabusit  intr-un rau, din apele caruia se prelucra apa potabila pentru necesitatile orasului.
Cu toate ca Dutton opreste livrarea apei potabile spre oras, in ciuda opozitiei primarului, spre marea lui disperare constata ca este deja prea tarziu iar aproape intregul oras o ia razna, la propriu.
Dutton si ajutorul sau sunt depasiti de situatie, singurul lucru pe care il pot face este sa incerce sa se salveze pe ei si pe cei dragi lor.
Afla intr-un tarziu ca toti cetatenii orasului au fost afectati de o toxina infiltrata in apa potabila din avionul prabusit in rau, care le-a atacat creierul si le-a dereglat procesele psihice normale, fiind vorba mai exact de  o arma scapata de sub control de catre fortele militare americane.
Foarte putini au scapat cu mintea sanatoasa, iar putinii supravietuitori sunt in primejdie in fata atacurilor propriilor concetateni, precum si ale militarilor sositi sa curete complet zona.
Filmul are destule secvente de groaza si este un horror destul de bun (zic eu), insa a aparut in contextul in care subiectul a fost deja „fumat”, respectiv vine pe o tema deja exploatata de filme ce s-au bucurat de un imens succes (I Am Legend -2007; 28 Days Later- 2002; 28 Weeks Later-2007; Dawn of the Dead-2004 etc), in care  apocalipsa este determinata de un virus neobisnuit ce fura mintile si trupurile oamenilor transformandu-i in ucigasi, in monstrii sau in zombii.
Bugetul filmului de 12 milioane de dolari nu este deloc o suma de neglijat, iar actorii isi joaca rolurile destul de bine, insa fara prea mari pretentii.
Recomand „The Crazies” iubitorilor de filme horror.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator