duminică, 22 iulie 2012

Dawn of the Dead (2004)


Horror/ Actiune / Drama/ Thriller
Nota acordata: 9.00
Dawn of the Dead (2004) este un remake dupa filmul lui George A. Romeo, Zombies: Dawn of the Dead -  realizat in 1978.
Filmul Dawn of the Dead (2004) a fost regizat de Zack Snyder si a beneficiat de un buget de 28 de milioane de dolari.
Spre deosebire de filmul lui George A. Romeo in Dawn of the Dead (2004) zombii innebuniti de foame alearga intr-un sprint surprinzator chiar si pentru sportivi.
Ana (Sarah Polley) este asistenta medicala in cadrul unui spital dintr-un  orasel din S.U.A.
Dupa o zi obositoare de lucru ea se intoarce seara acasa, alaturi de sotul ei, Louis.
A doua zi dimineata, Louis se scoala primul din pat si constata cu groaza ca Vivian, fetita din vecini, se afla la ei in casa si parea a fi ranita grav, fiind desfigurata. Apropriindu-se de fetita, pentru a-i acorda ajutor, Louis este atacat de catre Vivian, care il raneste mortal.
Ana se trezeste si ea si, dupa ce o indeparteaza pe Vivian, incearca disperata sa-si salveze sotul, ce-si traia ultimele sale clipe.
La un moment dat Louis pare ca-si revine, spre surprinderea Anei, ridicandu-se pe propriile picioare, insa acesta este transformat intr-un zombi setos de sange. Ana reuseste sa scape de atacul sotului ei si fuge cu masina, prin orasul in care domnea anarhia, fiind devastat de invazia zombilor.
In urma unui nou atac are loc un accident din care este salvata de politistul Kenneth (Ving Rhames).
Cei doi pornesc pe un drum  ocolitor, aflat  la periferia orasului si se intalnesc cu un alt grup alcatuit din trei persoane, respectiv Andre, sotia sa gravida Luda si Michael, care se aflau in cautare de adapost. Acestia  aveau drept tinta mall-ul din oras.
Ajunsi la mall cei cinci fac cunostinta intr-un mod mai putin placut cu paznicii ce se aflau inca acolo, in numar de trei.
Pentru ca se aflau in superioritate numerica, grupul Anei reuseste in cele din urma sa preia controlul si sa-i supuna pe paznici.
Ulterior la grup se mai adauga si alte sase persoane ce reusesc sa supravietuiasca nevatamati si sa se refugieze la randul lor in mall.
Politistul Kenneth ar scapa de gasca pestrita de civili nesuferiti si s-ar duce sa-si caute fratele in Fort Pastor, ultimul bastion in calea infectiei, dar afla ca aceasta ultima speranta a omenirii a devenit un loc ce colcaia de zombi.
Luda este infectata de unul dintre zombi, inca de cand au intrat in mall, insa Andre se incapataneaza si respinge ideea ca nu mai exista nici o sansa pentru sotia sa si pentru copilul sau nenascut. Finalul este insa unul tragic pentru ei.
Pentru ca resursele mall-ului sunt pe sfarsite supravietuitorii se gandesc la o cale de scapare din mall, dorindu-si cu totii un loc mai linistit si mai bun.
Astfel ca planuiesc sa fuga pana in port de unde sa plece cu o barca, spre o insula putin locuita si cu suficiente resurse pentru ei. Dar pentru a-si duce la bun sfarsit planul grupul de supravietuitori va trebui sa treaca printr-o mare nesfarsita de zombii periculosi si infometati.
Pentru a reusi, acestia blindeaza cateva camioane si isi confectioneaza cateva arme, insa pana la urma totul se va dovedi cu mult mai dificil decat au prevazut si planuit.
Filmul este presarat cu multe momente horror. Este foarte bine gandit si excelent realizat. Mare parte a actorilor nu sunt foarte cunoscuti, dar isi fac foarte bine treaba, fiecare dintre  ei intrand perfect in pielea personajelor interpretate.
De asemenea am remarcat faptul ca machiajul este superior multor filme de groaza, iar zombi par foarte „convingatori” si infricosatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator