marți, 24 iulie 2012

Doom (2005)




SF/ Horror/ Actiune
Nota acordata: 7.00
Filmul a beneficicat de un buget de 70 de milioane de dolari.
„Doom (2005)” abunda in efecte speciale de calitate, precum si in scene de lupta captivante. Actiunea devine tensionanta si cu un ritm trepidant.
Decorul este destul de reusit, existand mai multe elemente legate de ideile vehiculate in literatura SF.
Doom (2005)” este filmul realizat dupa popularul joc video omonim - un shooter first-person ce a aparut in prima sa varianta in anul 1993. 
Actiunea se petrece pe o statie imensa pentru cercetari stiintifice secrete, Olduvai,  construita pe planeta Marte. Aici au loc o serie de atacuri neasteptate, venite din partea unor invadatori necunoscuti.
In urma acestor agresiuni oamenii de stiinta au izolat sectorul de cercetare, ce se afla sub solul planetei Marte,  in incercarea disperata de a salva restul statiei.
Pentru ca nu stiau cu ce anume se confrunta si nici cate pierderi au suferit in randul cercetatorilor, autoritatile decid sa trimita Echipa Tehnica de Interventie Rapida(RRTS).
Aceasta ehipa speciala era alcatuita din opt luptatori, respectiv Sarge (Dwayne Johnson), John Grimm (Karl Urban), Destroyer (Deobia Oparei), Caporal Dean Portman (Richard Brake), Duke (Raaq Adoti), The Kid (Al Weaver), Mac (Yao Chin), Goat (Ben Daniels).
Echipa ajunge pe Marte cu ajutorul unui portal „Arca” descoperit in 2026, ce facea legatura intre Tera si un oras stravechi de pe Marte, fiind construita de o civilizatie necunoscuta si care a disparut cu foarte mult timp in urma. 
Pe Olduvai se aflau 79 de lucratori, iar inca 11 cercetatori erau blocati in sectorul arheologic aflat in carantina.
John Grimm isi intalneste sora pe aceasta statie, dr. Samantha Grimm (Rosamund Pike). Cei doi frati au stat la distanta unul de altul de mai multi ani de zile.
Echipa patrunde impreuna cu dr. Samantha Grimm in sectorul aflat in carantina si spre surpriza lor neplacuta constata ca cei 11 cercetatori s-au transformat sau sunt in curs de transformare in ceva greu de inteles, ca urmare a manipularilor genetice desfasurate aici in secret si care au scapat de sub control.
Riscul unei contaminari este foarte mare iar cei care nu sunt omorati in lupta sunt transformati la randul lor in monstrii. Ordinele celor de sus sunt de a stopa cu orice pret raspandirea infectiei.
Pentru ca sansele de supravietuire s-au imputinat, John Grimm va trebui sa lupte din rasputeri pentru salvarea sa si a surori sale si nu doar impotriva monstrilor ci si impotriva propriului sau sef, care o cam ia razna.
Pe langa toate acestea exista riscul ca prin Arca contaminarea sa treaca si sa se extinda si pe Tera iar omenirea sa aibă aceeasi soarta ca si vechea  civilizatie de pe Marte, disparuta ca urmare a practicarii acelorasi manipulari genetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator