joi, 19 iulie 2012

Drag My to Hell (2009)


Horror / Thriller
Nota acordata: 8.00
Un film ce poarta semnatura lui Sam Raimi, cel care a mai regizat printre altele si Spider-Man 2 (2004); Army of Darkness (1992); Evil Dead II (1987); The Evil Dead (1981).
Nu doar ca a regizat Drag My to Hell dar a contribuit si la realizarea scenariului acestui film, alaturi de fratele sau Ivan Raimi.
Rolul principal i s-a atribuit lui Alison Lohman care interpreteaza personajul Christine Brown, ofiter de credite, angajata in cadrul unei sucursale bancare din oras.
Aceasta spera sa avanseze intr-un post superior, respectiv sa ocupe postul de asistent manager din cadrul bancii.
Desi Christine era o fata muncitoare constata ca acelasi post este vizat si de colegul ei nu de mult angajat dar foarte ambitios, pe nume Stu Rubin (Reggie Lee). Intre cei doi se da o lupta tacita prin care fiecare incerca sa-si impresioneze seful ce-si dorea un asistent manager care sa de-a dovada de fermitate si iscusinta in luarea deciziilor grele.
Intamplarea face ca tocmai atunci o tiganca batrana, Sylvia Ganush, sa-i ceara lui Christine ajutorul intrucat nu a putut achita la timp o ipoteca, iar banca ameninta sa-i scoata la vanzare casa.
Desi apeleaza la directorul bancii, cerandu-i sfatul, acesta decide sa o lase pe Christine sa i-a o decizie singura in ce o priveste pe femeia datornica. 
Pentru ca stia ca directotul se asteapta la o decizie dura in ce o privea pe batrana datornica, Chrisitne se hotareste sa-I respinga acesteia cererea pentru amanarea datei scadente la care trebuia achitat imprumutul.
Batrana cade la piciorele lui Christine insistand prin rugaciuni sa-I acorde o amanare. Christine se apropie prea mult de tiganca care incepe sa-I sarute fusta. Biata fata se sperie pentru ca nu mai putea scapa de insistentele acestei femei si striga, chemand paza. Batrana considera ca a fost umilita (desi ea a fost cea care a ingenuncheat) si o ataca pe Christine insa fara succes, intrucat intervin paznicii care o indeparteaza.
Desi socata de accesele de furie ale babei Christine constata ca decizia sa dura si ferma este pe placul sefului, care ii da sperante cu privire la avansare.
Din pacate batrana tiganca este si vrajitoare, iar dupa ce o ataca pe Christine intr-o parcare, unde a pandit-o, arunca asupra acesteia un blestem pe cat de temut pe atat de ingrozitor. Astfel, Christine se trezeste urmarita de un duh rau si deosebit de puternic, numit Lamia, care o va bantui, intentia lui fiind de a o trage pe biata fata in Iad.
Filmul abunda in secvente ce-ti intoarce stomacul pe dos, respectiv Christine va fi nevoita sa lupte impotriva unei babe scarboase, cel mai probabil bolnava mintal, care o va musca, o va umple de voma sau alte secretii sau care isi va vari in gura ei diferite parti ale corpului.
Pe langa aceste secvente ce va vor intoarce stomacul pe dos vor fi destule momente de mister si groaza, astfel ca pe parcursul filmului nu veti avea timp sa va plictisiti.
Pentru realizarea acestui film s-au alocat un buget de 30 de milioane de dolari, nu foarte mare insa suficient, iar acest lucru se poate vedea si in calitatea filmului.
Personal afirm ca mi-a placut “Drag My to Hell” motiv pentru care l-am trecut deja in preferintele mele si pe care vi-l recomand sa-l vizionati la o ora tarzie din noapte, de dorit sa va aflati singur / singura in camera, pentru amplificarea senzatiilor pe care le veti simti curgand pe sira spinarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator