joi, 19 iulie 2012

Hatchet (2006)



Horror/ Comedie
Nota acordata: 8.00

Ben(Joel Moore) si cel mai bun prieten al lui, Marcus (Deon Richmond),  se aflau impreuna in New Orleans, pentru a participa la sarbatoarea anuala “Mardi Gras”.
Tanarul Ben nu prea avea chef de sarbatoare si asta pentru ca tocmai suferise o deceptie in dragoste. El se decide sa incerce ceva cu totul nou.
In ciuda protestelor lui Marcus plateste un tur cu barca pentru amandoi intr-o mlastina rau famata. Marcus este nevoit sa se resemneze si sa accepte propunera prietenului sau.
Alaturi de un ghid mai putin obisnuit, pe nume Shaun (Parry Shen),  cei doi prieteni impreuna cu inca alte cinci persoane pornesc cu o mica ambarcatiune in mlastina despre care se spunea ca ar fi bantuita. 
In aceeasi barca se afla si tanara Marybeth (Tamara Feldman) ce se afla acolo doar pentru ca spera sa de-a de urma tatalui si fratelui ei, disparuti in mlastina cu cateva zile inainte.
Faima mlastinei se datoreaza lui Victor Crowley, o legenda locala pe cat de trista pe atat de inspaimantatoare.
Conform acestei legende in urma unui blestem s-a nascut un copil deformat ce avea sa devina mai tarziu un monstru ucigas asupra caruia nici focul si nici gloantele nu sunt de ajuns pentru a-l ucide.
Zona in care grupul de turisti au patruns este chiar locul in care se credea ca bantuie Victor Crowley, presupus mort.
Autoritatile au inchis acest sector al mlastinii iar vanatorii de aligatori refuza sa patrunda in zona de frica povestilor spuse pe seama disparitiilor a mai multor persoane si a lui Victor Crowley.
Intamplarea face ca barca sa esueze iar grupul de aventurieri, alcatuit din 8 persoane, sa fie nevoit sa paseasca pe uscat, tocmai in apropierea fostei locuinte a legendarului maniac ucigas.
Incepe o vanatoare in care Victor Crowley ii ucide rand pe rand pe turistii nechibzuiti veniti in mlastina in cautare de senzational.
Secventele horror sunt realizate fiind folosite exclusiv efecte speciale clasice, fara contributia tehnologiei virtuale, dar care par a fi foarte reusite si chiar spectaculoase.
Filmul este presarat de momente comice si umor negru, iar Adam Green face o treaba buna atat ca regizor cat si ca scenarist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator