marți, 17 iulie 2012

Hatchet II (2010)


Horror/ Comedie/ Thriller
Nota acordata: 8.00
Dinainte trebuie precizat faptul ca Hatchet II este este un sequel al filmului cu acelasi nume, aparut in 2006.
Spre deosebire de prima parte, in Hatchet II distributia este schimbata si oarecum neobisnuita. Schimbata pentru ca mare parte din personajele ce apar in primul film mor si neobisnuita pentru ca desi personajul Marybeth supravietuieste si in a doua parte, totusi acest rol este interpretat de Danielle Harris, spre deosebire de Tamara Feldman din Hatchet I.
Nu cunosc motivele pentru care Tamara Feldman nu si-a mai continuat rolul, astfel ca ma abtin de la speculatii.
Danielle Harris se descurca chiar mai binisor decat Tamara Feldman, dovedind ca este o actrita cu talent si cu experienta.
La „neobisnuit” mai adaug faptul ca desi personajul Shaun (chinezul care se dadea drept ghid) moare in prima parte, personajul sau fiind interpretat de Parry Shen, acest actor continua sa apara in distributia sequel-ului, interpretand rolul personajului Justin, fratele lui Shaun.
In Hatched II actiunea continua cu Marybeth, fata care a plecat in mlastina in cautarea parintilor sai. Aceasta reuseste sa scape in mod miraculos de Victor Crowley, fiind pescuita de un pescar care se afla intamplator in zona.
Marybeth este dusa de pescar in cabana sa, aflata pe marginea mlastinei, iar in urma conversatiei cu acesta afla ca tatal ei nu este tocmai strain fata de raul din mlastina, reprezentat de Victor Crowley.
Desi doreste sa afle mai multe amanunte de la pescar, acesta o alunga din cabana sa. Pescarul considera ca fata reprezinta un blestem  ce trebuie indepartat cat mai degraba, pentru a nu atrage furia maniacului ucigas asupra sa. Totusi ii pomeneste fetei de reverendul Zombie, alias Clive Washington – rol interpretat de Tony Todd.
Ajunsa in oras Marybeth se duce glont la locuita parintelui Zombie, pentru a-i cere explicatii si pentru a-i solicita ajutorul.
Parintele Zombie afla de pierderea barcii care ii apartinea si dupa un moment de ezitare se decide sa o ajute pe fata, gandindu-se la o cale de a scapa de  Victor Crowley si de a pune mana pe mlastina bogata in animale, numai bune pentru vanat si de facut bani.
Asadar acesta reuseste sa adune un grup pestrit alcatuit din vanatori, betivi si terchea-berchea dandu-le misiunea de a-l vana pe Victor Crowley, in schimbul promisiunii unei remuneratii consistente.
Cu totii pornesc spre mlastina rau famata. Spre noapte insa vor realiza cu groaza ca prezenta lor acolo este cea mai mare greseala si prostie pe care au putut sa o faca. Este insa prea tarziu pentru ei. Urmeaza secvente de groaza in care  Victor Crowley ii casapeste in diferite moduri pe vanatorii veniti pe urmele sale.
Si acest film abunda in momente hilare, fiind vorba mai degraba de umor negru.
La fel ca si in prima parte, Hatchet II nu are efecte speciale realizate pe calculator, acestea fiind facute dupa metodele clasice. Acest lucru se vede si in bugetul mic de care Hatchet II a avut nevoie pentru a fi realizat, de doar doua milioane si jumatate de dolari.
Desi parerile unanime exprimate pe diferite site-uri sunt ca acest sequel este mai slab decat prima parte, personal afirm ca in aceeasi masura mi-au placut ambele parti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator