luni, 9 iulie 2012

Masajul facial


De cate ori v-ati uitat in oglinda dimineata si ati constatat cu uimire ca fata dumneavoastra este plina de cute si riduri nedorite? 

metode eficiente de combatere a ridurilor; masarea tenului duce la o piele supla si frumoasa; prevenirea imbatranirii; indepartarea si combaterea ridurilor; frumusete indelungata si aspect tineresc


De asemenea ridurile aparute ca urmare a expresiilor pe care le folosim la incruntare, falcile rigide, buzele umflate si ochii mariti ca urmare a concentrarii indelungate, toate acestea tind sa devina un set intreg de trasaturi care sa va defineasca intr-un mod nedorit.
 
Un masaj facial repetat va face sa aratati mult mai relaxati si chiar mai tineri. Prin masajul facial tenul va capata o stralucire durabila, se previne si atenueaza ridurile, se indeparteaza stratul de celule moarte, se mentine elasticitatea pielii precum si supletea muschilor fetei, se stimuleaza glandele sebacee si sunt antrenate functiile biologice ce controleaza mantaua acida a pielii, se realizeaza o tonifiere a pielii fetei prin asigurarea unui aflux mare de sange in tesuturi, are un rol important in stoparea depunerii grasimilor in tesuturile de sub piele.
Inainte de a incepe masajul facial este imperios necesar ca fata sa fie curatita cu o lotiune demachianta, mainile sa fie curate iar degetele fara unghii. De asemenea, parul trebuie aranjat in asa fel incat sa nu incomodeze.

Este recomandata folosirea unor uleiuri exotice, pentru ca degetele sa alunece mai bine pe suprafata pielii. De asemenea se poate folosi in functie de tipurile de ten pudra de talc (in cazul tenului gras) sau diferite tipuri de creme.

Muschii fetei sunt extrem de delicati. Masajul poate fi extrem de benefic, dar daca este administrat prea profund sau prea frecvent, acest lucru poate dezvolta muschii in exces iar in cazul pielii sensibile poate aparea efectul de vase capilare sparte sau cuperoza. Tocmai de aceea durata masajului facial va fi intre 10-15 minute, dar nu mai mult de 15 minute.

Iata manevrele ce trebuiesc urmate in masajul facial:
Pentru inceput se efectueaza miscari usoare folosindu-ne de pulpele degetelor, pielea fetei fiind astfel mangaiata. In jurul ochiilor unde pielea este mai delicata se vor folosi doar degetele inelare de la ambele maini. Nu vor fi omise portiunile de sub barbie si zona sensibila de pe gat, unde se afla traheea, care vor fi de asemenea dezmierdate cu astfel de miscari. Cu aceasta manevra masajul facial incepe si se va termina.

In etapa a doua tot cu ajutorul pulpelor degetelor miscarile se vor executa mai apasat si in toate directiile, respectiv cu miscari circulare, verticale, orizontale si in zigzag. Aceasta manevra se numeste frictiune si are rolul de a intensifica circulatia sangelui.

Cu degetele tinute drept si strans iar mâinile îndreptate în sus, catre frunte, se va apasa ferm cu marginea palmelor de fiecare parte a nasului, timp de cateva secunde dupa care repetati.

Pozitionand degetele mari de la ambele maini in colturile gurii iar pumnii adusi la baza barbiei se vor efectua miscari simetrice circulare, urcand astfel cu degetele mari spre varful nasului.

Continuam masajul prinzand intre degetele aratator si mijlociu cate o portiune de muschi sau tesut din zona masata, si executam miscarile ca si cum am proceda la framantare. Aceasta manevra contribuie in mare masura la intarirea tonusului muscular.

Când folositi miscari apăsate sau de stoarcere implicit va creste circulatia in acea zona. Faţa răspunde deosebit de bine la atingere, deoarece este dotata cu muschi mici, sensibili şi cu multe terminatii.

In cazul tenurilor grase dupa manevra framantatului se va proceda la ciupirea tesuturilor folosind degetul mare si cel aratator, avand rolul de a inlatura hipersecretia de sebum. Nu se va abuza cu aceasta metoda indiferent de cat de gras este tenul.

Dupa framantat si ciupit urmeaza batatoritul  care consta in miscari ritmice, scurte si dese pe toata suprafata tenului cu ajutorul degetelor. Si aceasta metoda contribuie la crestera tonusului muscular, dar are si un efect de calmare a nervilor.
 
Continuam cu miscari folosind toate degetele cu exceptia degetului mare, pe care le vom apasa scurt si apasat, ca si cum am apasa clapele unei orgi muzicale. Aceste miscari imbunatatesc circulatia sangelui si invioreaza tesuturile.
 
Urmeaza vibratiile ce constau in miscari ritmice, dese si repetate si se executa cu ajutorul pulpelor degetelor si cu palma, pentru a relaxa tesuturile in profunzime.
 
Asa cum am precizat mai sus fiecare sedinta de masaj se va incheia cu prima metoda descrisa, anume cu mangaierea sau netezirea pielii fetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator