vineri, 13 iulie 2012

[Rec] 2 (2009)


Horror/ Thriller/ Drama
Nota acordata:9.75
In 2009 spaniolii s-au razbunat pe americani si au  produs inca o capodopera, respectiv un sequel dupa filmul [Rec], din 2007.
Spun razbunare pentru ca imediat dupa aparitia filmului spaniol [Rec] americanii s-au grabit sa toarne si ei, ca niste copisti ieftini ce sunt, un remake pe nume "Quarantine".
In mod curios desi "Quarantine" a continuat si el cu "Quarantine 2: Terminal" acesta din urma nu a mai primit aceleasi recenzii favorabile, fiind vadit faptul ca succesul variantei americane s-a bazat exclusiv pe calitatea originalului spaniol, [Rec], pe care l-au copiat cadru cu cadru aproape in intregime.
In [Rec] 2 actiunea continua cu interventia unei echipe SWAT in interiorul blocului aflat in carantina.
Jefe, Larra, Martos, Rosso sunt cei patru membrii ai echipei SWAT, foarte bine inarmati si echipati cu camere de luat vederi, astfel ca actiunea unui singur membru SWAT poate fi urmarita si de catre ceilalti camarazi ai sai. 
Cei patru sunt insotiti de un indrumator, respectiv de un doctor, pe nume Owen, care pare sa stie despre ce anume este vorba.
Odata ajunsi in cladire cei patru sunt nedumeriti de indicatiile oferite de dr. Owen si realizeaza in scurt timp si pe pielea lor ca acesta nu le-a spus intregul adevar.
Cu totii trebuie sa duca la bun sfarsit o misiune aproape imposibila, luptand impotriva unor forte cu mult peste capacitatea lor de a discerne, neavand cale de intoarcere sau de abandon.
Dr. Owen controleaza si raporteaza spre exterior tot ceea ce se intampla in interior cu ajutorul unui mic aparat de emisie-receptie, ce necesita identificare vocala.
Locatarii s-au transformat acum in niste monstrii posedati de demoni, care ataca tot ce misca in jur. O simpla muscatura transforma victima intr-un nou posedat. Posesia demonica raspandindu-se asemanator virusului turbarii.
Singura care pare sa fi scapat transformarii este reporterita Angela Vidal, ce se alatura echipei SWAT pentru a le da acestora o mana de ajutor.
In focul actiunii si al groazei intra si ceva carnita proaspata, respectiv tatal fetitei Jennifer, alaturi de un pompier si de un grup de trei adolescenti pusi pe aventuri.
Stilul de filmare este acelasi ca si in prima parte, respectiv filmul este realizat cu ajutorul unei singure camere de luat vederi la care se adauga secventele inregistrate de dispozitivele fixate pe castile politistilor SWAT.
Iubitorii genului horror se vor bucura de multe momente palpitante, iar desfasurarea scenariului este greu de prevazut. Finalul filmului te lasa cu gura cascata dar ofera si o cale spre o continuare, catre un [Rec] 3 a carui actiune  se va desfasura cel mai probabil in exteriorul blocului infestat cu “poseido”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator