luni, 9 iulie 2012

Reteta elixirului frumusetii si sanatatii


ingrediente necesare pentru mentinerea si pastrarea frumusetii; reteta frumusetii si sanatatii; vitamine, antioxidanti si minerale necesare mentinerii frumusetii si sanatatii


1.Vitaminele
 
Vitamina A - rolul acestei vitamine este de a sustine functiile imunitare si de aparare ale pielii, dar este eficienta si in lupta pentru atenuarea ridurilor. Persoanele cu o piele uscata si descuamata, in anumite zone sau pe intreaga suprafata, prezinta cel mai probabil un deficit de vitamina A.  In aceste situatii tratamentul consta in aplicarea pe piele a unor produse cosmetice cu un continut ridicat de vitamina A, precum si a unei diete alimentare care sa includa alimente bogate in aceasta vitamina, cum ar fi spanac, morcovi, varza, unt, urzici, caise, cirese etc. In cremele de protectie vitamina A este un ingredient  foarte eficient si indicat impotriva efectelor cauzate de expunerea la soare. In crème este intalnit adesea acidul retinoic, un metabolit al vitaminei A.

Grupul de vitamine B – Din care mentionam :
Vitamina B3 – Eficace pentru hidratarea pielii si reducerea rosetei. Mai este intalnita sub denumirea de „niacina” sau „niacinamida”.
Vitamina B5 - (acidul pantotenic) ce constituie un factor important impotriva incaruntirii si caderii parului.
Vitamina B8 – Se mai numeste “biotina” sau “vitamina H” si este foarte indicata in cazul persoanelor cu unghii fragile si casante. Stimuleaza cresterea parului, dar si impiedica caderea acestuia. Are un rol important inpotriva inflamarii pielii.

Vitamina C – Administrata regulat constituie cea mai buna arma anti-imbatranire. In crème sau lotiuni aceasta vitamina trebuie sa aiba o concentratie de cel putin 5 %, pentru a deveni eficienta.

Vitamina D – prin faptul ca ajuta la asimilarea calciului si a fosforului in organism este foarte importanta pentru asigurarea sanatatii dintilor, oaselor si a unghiilor. Carentele de vitamina D duc la aparitia cariilor.

Vitamina E – poate atenua ridurile si modificarile de culoare ale tenului produse ca efect al imbatranirii sau in urma expunerii la soare. Este eficienta si impotriva cancerului de piele.

Vitamina F – are un rol important in protectia pielii de efectele daunatoare ale agentilor externi, dar este si foarte eficace impotriva diferitelor tipuri de eczema cum ar fi seboree, acneea vulgara, psoriasis. Carenta vitaminei F in organism duce la uscarea pielii, caderea parului, precum si la aparitia matretei in exces.

2.Antioxidanti
 
Coenzima Q10 – antioxidant ce este produs in mod natural in organismul uman. Ajuta celulele sa creasca si le protejeaza impotriva cancerului. Odata cu inaintarea in varsta in organismul nostru are loc o scadere a nivelului coenzimei fapt ce contribuie decisiv la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. 
 
Acidul alfa lipoic  - ajuta la protejarea pielii impotriva arsurilor solare.

Flavonoidele – ceaiul verde si ciocolata lichida pot ajuta la imbunatatirea calitatii pielii, asa cum rezulta din numeroase studii efectuate pana in prezent de specialistii germani.  

Alti antioxidanti – se gasesc in diferite extracte de plante sau sucuri de legume sau fructe. Exemple sunt rozmarinul, pasta de tomate, extract de seminte de struguri, rodii si soia.

Vitaminele si antioxidantii trebuiesc sa fie administrate in concentratii destul de mari pentru a deveni eficiente.

3.Mineralele
 
Calciul, fosforul si iodul – sunt importante pentru asigurarea sanatatii dintilor, oaselor, pielii, parului si unghiilor.

Fierul  - contribuie la cresterea si dezvoltarea parului, a sanatatii unghiilor si a pielii.

Magneziul – previne aparitia bolilor de piele.

Potasiul – Contribuie la mentinerea sanatatii pielii.

Seleniul - contribuie la supletea pielii si adeseori poate fi intalnit in sampoane pentru efectele sale impotriva matretii.

Sulful – Constituie un tratament eficient impotriva eczemelor si dermatitelor. Apara sanatatea parului, a pielii si a unghiilor.

Zincul – Se administreaza ca si tratament impotriva caderii parului, pentru a  prevenii exfolierea unghiilor, aparitia ridurilor, pentru a indeparta petele de pe piele. De asemenea are un rol important in mentinerea sanatatii pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator