duminică, 15 iulie 2012

The Shrine (2011)


Genul:Drama/ Mister
Nota acordata: 8.00
Carmen (Cindy Sampson) este o tanara ziarista ce doreste cu disperare sa se realizeze in plan profesional, fiind in cautarea unui subiect de senzatie. Ea afla de disparitia misterioasa a unui tanar pe nume Eric Taylor, ce s-a aventurat prin Europa.
In ciuda presiunilor facute de seful sau de redactie, care nici nu dorea sa auda de Europa, Carmen pune mana pe jurnalul tanarului turist disparut si se decide sa plece in Europa de Est, mai exact in Alvania, un sat izolat din Polonia, unde se pare ca a fost ultima destinatie a acestuia.
Astfel ca impreuna cu colega ei Sara (Meghan Heffern), mai tanara si mai neexperimentata, precum si cu iubitul ei, fotograful Mark (Aaron Ashmore) pornesc intr-o calatorie aventuroasa spre cel mai misterios loc al Europei de Est.
Ajunsi in Alvania cei trei descopera ca locuitorii se comporta destul de ciudat, fiind tratati si priviti ca niste intrusi.
Carmen observa ca in padurea de la marginea satului se inalta o ceata deasa si neobisnuita, fenomen despre care a citit in jurnalul lui Eric Taylor.
Cei trei jurnalisti se indreapta spre acel loc dar drumul lor le este intrerupt de satenii care le cer sa paraseasca imediat Alvania, fara sa le explice cauza ostilitatii lor.
Tinerii jurnalisti par sa renunte si o pornesc cu masina spre drumul de iesire din sat.
Realizand ca locuitorii satului ascundeau ceva, Carmen se ambitioneaza si le cere in mod insistent celorlalti doi sa se intoarca pe o cale ocolitoare pentru a ajunge in locul de unde se ivea ceata misterioasa.
Mark protesteaza dar, pentru ca stia de criza profesionala prin care trecea iubita lui, in cele din urma accepta.
Sara si Carmen patrund in ceata si descopera o statuie din piatra infatisand un demon. Locul devine foarte infricosator, iar statuia pare ca incepe sa prinda viata.
Socati cei trei vor sa paraseasca padurea si sa plece acasa dar mai descopera inca un fapt infricosator de data asta legat de practicile religioase ale satenilor, deloc ortodoxe.
Urmeaza o lupta disperata pentru supravietuire in timpul careia Mark descopera intr-un mod dureros ca nebunia satenilor are o anumita doza de justete.
Filmul nu abunda in efecte speciale nemaipomenite, dar te captiveaza prin poveste si prin doza de mister si tensiune ce reuseste sa ti-o insufle. Iubitorii de monstrii, vampiri, fantome, zombii si alte aberatii s-ar putea sa fie dezamagiti pentru ca “The Shrine” nu le va satisface pretentiile. Actiunea filmului pare sa se desfasoare cam lent la inceput, dar pe masura ce secundele trec si ritmul accelereaza si devine tot mai tensionant.
Cindy Sampson face un rol bun alaturi de Aaron Ashmore. Probabil ca acest film se inscrie si printre cele mai bune realizari ale lor.
Este un horror reusit, recomandat spre a fi vizionat la o ora tarzie din noapte, daca oricum aveti probleme cu somnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator