luni, 9 iulie 2012

Tehnici de masaj anticelulitic, lombar, antiobezitate


Prea putini cunosc beneficiile masajului. Fie ca este aplicat manual, mecanic sau electric masajul este foarte indicat in timpul tratamentelor de slabire, avand un rol important atat in combaterea obezitatii, cat si ca mijloc eficace de ingrijire a corpului, de mentinere si imbunatatire a calitatilor fizice, de combatere a oboselii si a efectelor sedentarismului, de sporire a conditiei fizice si a capacitatilor de munca, de inviorare si intarire a corpului, de incetinire a proceselor si efectelor nedorite cauzate de imbatranire.

tehnici de masaj; metode eficace de tratament prin msaj; beneficiile masajului lombar si anticelulitic; cum poti scapa de celulita; cum poti scapa de dureri de spate si oboseala

De asemenea este indicat ca tratament adjuvant in cazul unor afectiuni cum ar fi miastenii, reumatism, atrofia musculara, dureri lombosciatice, tulburari circulatorii sau nervoase, spondiloza etc.
 
Exista si cazuri in care masajul nu este recomandat decat la sfatul specialistului, intrucat manevrele de masaj presupun miscari variate ale mainlor asupra corpului, respectiv apăsări, alunecări ritmice, usoare lovituri, strangerea pielii, vibratii.

Aceste restrictii vizeaza in special acele persoane care sufera de afectiuni cum ar fi bolile de piele, diverse fracturi, boli psihice, hipertensiune arterita, tendinte accentuate la hemoragii, leziuni, flebite, adenite, limfangitele, ateroscleroza, tumori maligne, anevrisme, in cazul sarcinii etc.

Este recomandata folosirea uleilor speciale pentru masaj intrucat pielea va capata astfel o stralucire seducatoare, pe langa asigurarea unei hidratari si a unei elasticitati optime.
Dupa complexitatea lor manevrele de masaj se impart in manevre principale si in manevre ajutatoare, denumite si secundare.

Iata pasii pe care dumneavoastra trebuie sa-i urmati pentru a efectua un masaj satisfacator:

Pentru inceput se procedeaza la „netezirea” suprafetei pielii, care reprezinta o metoda principala de masaj ce consta in alunecari intermitente efectuate pe toata suprafata pielii.  Presiunea exercitata cu mana asupra pielii ar trebui sa fie in concordanta cu sensibilitatile si particularitatile pe care le prezinta persoana respectiva.

Se va continua cu o serie de miscari efectuate cu varful degetelor sau cu palma continuand cu apasari mai profunde folosind baza palmei sau pumnul pe zonele corpului unde sunt situate oasele. Aceste manevre mai apasatoare le putem numi si ”frictiuni” si se aplica prin miscari efectuate in zigzag, in sens liniar sau in cercuri pe suprafate mai largi ale pielii.

Dupa „neteziri” si „frictiuni” urmeaza „framantatul”, ce consta in apucaturi, strangeri, stoarceri, trageri ale tesuturilor si muschilor pe care le vom prinde in palme asa cum este apucat aluatul la framantat. Aceasta manevra se va aplica de asemenea circular sau serpuit pentru a acoperi mai multe zone ale corpului. Framantatul este masajul principal recomandat pentru combaterea obezitatii.

A patra operatiune poarta numele de tapotament, si este o metoda principala de masaj foarte cunoscuta, constand in lovituri usoare, intermitente aplicate pe muschii corpului, folosindu- se degetele, palmele sau pumnii.

Ultima manevra principala de masaj se realizeaza prin vibratii aplicate in diverse zone ale corpului, inclusiv in zonele unde se afla organele. Aceste vibratii constau intr-o serie de miscari cadentate oscilatorii aplicandu-se presiuni intermitente cu ajutorul palmelor sau a degetelor.

Dupa terminarea uneia sau a mai multor operatiuni ce implica manevrele de masaj principale se poate proceda la efectuarea manevrelor de masaj secundare, cum ar fi:

Cernutul adica folosirea palmelor tinute caus pentru a efectua strangeri si ridicari ale tesuturilor si muschilor in diferite miscari oscilatorii.

O a doua metoda secundara consta in arcuirea, tensiunea si intinderea articulatiilor si a tesuturilor din aceste zone.
Scuturarile constau in miscari ritmice si bruste ale membrelor in vederea relaxarii muschilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator