luni, 9 iulie 2012

Tratamentul comedoanelor


tratarea comedoanelor; cosmetica; ingrijirea tenului; indepartarea imperfectiunilor; estetica; metode de tratament impotriva acneei si a comedoanelor; instrumente folosite in cosmetica
Comedoanele (punctele negre). Tenul gras aflat intr-un stadiu seboreic avansat este predispus la aparitia comedoanelor. Comedonul nu este altceva decat un chist sau mai simplu spus un dop ce astupa unul din porii pielii, format din seebum uscat si celule cornoase si care atrage murdarie ce poate contine diversi paraziti.
Capatul comedonului de la suprafata se inegreste ca urmare a oxidarii la contactul cu aerul, tocmai de aceea mai poarta denumirea de punct negru, insa pot fi si de culoare alba.



Tratamentul implica extragerea (evacuarea) comedoanelor, sarcina pe care cel mai bine este sa o lasam in seama unui specialist. Insa foarte multe persoane isi extrag singure si acasa comedoanele, amintindu-si cel mai probabil de practicile din salonul de cosmetica.  

Diferenta dintre extragerea comedoanelor in saloanele de infrumusetare si practicile medicale sunt insa majore. Pentru comparatie voi descrie cele doua tehnici urmand ca dumneavoastra sa alegeti:

In ce priveste tehnica cosmeticianei in primul rand trebuie luate masuri serioase pentru a preveni infectia. Pentru aceasta se procedeaza la curatire, exfoliere si o baie de abur sau mai bine un dus, intrucat nu este indicata expunerea pielii la temperaturi extreme.

Daca aveti unghii va trebui sa le inveliti in tifon, altfel riscati sa raniti piela cu unghiile. Apoi pielea trebuie apucata in asa fel incat comedonul sa poata fi impins in exterior. Respectiv se intinde pielea cu putere dupa care se prinde o portiune mica de tesut in zona unde se afla comedonul.

Procedura necesita o anumita fermitate, astfel ca in zonele sensibile si puternic vascularizate este aprope inevitabila aparitia inrosirilor si chiar a cuperozei.

Se va evita extragerea a mai mult de 15 comedoane intr-o singura sedinta, pentru a se evita traumatizarea tenului.

Dupa extragere se va aplica ceva rece pentru a evita tumefierea fetei,  precum si produse cosmetice cu proprietati astringente, dezinfectante si calmante, respectiv o lotiune, crema sau o masca. Se va evita expunerea la temperaturi inalte, la soare, precum si la murdarie, spaland tenul din cand in cand doar cu apa rece.

Tehnica medicala presupune dupa curatarea si dezinfectarea zonei folosirea unui instrument special conceput pentru extragerea comedoanelor.

Acest instrument are un fel de bucla metalica in capat, de mici dimensiuni, ce se strange la apasare, exercitand o presiune asupra unei zone mici de piele, astfel ca traumatizarea este cu mult redusa.

Pentru comedoanele albe, cele acoperite de sebum si celule, se foloseste un ac steril fin cu ajutorul caruia dopul este penetrat si extras in siguranta. Zona este injectata ulterior cu o substanta ce reduce si opreste aparitia oricarei inflamatii. Pentru 24 de ore zona tratata ramane bandajata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator