luni, 9 iulie 2012

Tratamentul cuperozei


Cuperoza poate fi identificata ca urmare a fragilitatii si a dilatarii vaselor capilare ale pielii, ce confera pielii o anumita culoare violacee. Aceste vase se pot rupe, moment cand apare roseata.

roseata fetei; tipuri de tratare a cuperozei; vasele capilare se pot distruge aparand astfel roseata fetei numita cuperoza; metode de tratament a cuperozei


Aparitia acestei afectiuni a pielii este cauzata de diferite tulburari cum ar fi cele intestinale, hepatice, ovariene, de carenta vitaminei P sau de disfunctionalitati ale circulatiei sanguine, precum si de consumul exagerat de alcool, de tutun, de bauturi calde, de alimente picante, de diferite medicamente,  de expunerea abuziva la soare, vant, frig sau la temperaturi extreme, de suportarea unui stres zilnic mult prea mare, de unele produse cosmetice prea dure.

Cuperoza apare la toate tipurile de ten, putand fi observata cel mai adesea pe pometii obrajilor sau pe aripile nasului. La copii nu apare aceasta afectiune, fiind intalnita cel mai frecvent la persoanele cu varsta intre 35-55 de ani iar odata cu inaintarea in varsta cuperoza dispare.

Pe langa aplicarea unor produse recomandate ameliorarii cuperozei, tratamentul implica si masuri de ingrijire, cum ar fi curatarea, calmarea si protejarea pielii. Este foarte important ca primele masuri sa fie luate inca din primele etape ale aparitiei cuperozei, in caz contrar, daca afectiunea este negjijata, inrosirile cauzate de cuperoza pot deveni definitive.

Aceste masuri trebuie sa implice:

Curatarea tenului se face inca de dimineata cand il vom spala cu un sapun moale, parfumat.

Urmeaza demachierea cu lapte demachiant si o lotiune tonica cu trandafir sau musetel pentru reducerea inflamatiei, calmarea si tonifierea tesuturilor sensibile ale pielii.

Dupa curatare si demachiere se procedeaza la hidratare folosind o crema hidratanta cu extract de galbenele, sunatoare sau castan. Scopul acestor ingrediente este de a contribui la diminuarea dilatarii vaselor capilare.  Trebuie sa dati dovada de perseverenta si de incredere pentru ca primele efecte se vor observa abia dupa mai mult de o luna de zile.

Administrarea unor medicamente se face doar la sfatul medicului dermatolog si nu din proprie initiativa. Insa medicul va recomanda, cel mai probabil, administrarea orala si in doze mici a unor antibiotice, precum si a unor creme cu efecte calmante, antiseptice, antimicrobiene, antibacteriene si antiinflamatoare. 

Protectia solara presupune folosirea zilnica a unei creme  cu spectru larg de protectie solara. Rolul acestei creme este de a va proteja impotriva iritatiilor si arsurilor solare. Expunerea la soare fara protectie poate amplifica simptomele cuperozei. 

Un tratament eficient pentru cuperoza ar putea fi laserul, ce poate fi folosit pentru a distruge vasele sparte, fara stricaciuni si efecte nedorite asupra pielii din jurul zonei tratate sau in profunzimea epidermei.

Un alt procedeu eficace este folosirea electrolizei, respectiv intraducerea unui ac metalic in vasul spart si trecerea unui curent electric de o anumita intensitate. Prin aceasta metoda vasele capilare sparte sunt de asemenea distruse, insa electroliza comparativ cu laserul este un procedeu ce implica un anumit grad  de durere, fiind nevoie si de mai multe sedinte pentru rezultate semnificative. Trebuie mentionat faptul ca prin folosirea electrolizei exista riscul producerii unor cicatrici de mici dimensiuni.

Laserul si electroliza nu sunt insa printre cele mai indicate metode de indepartare a cuperozei intrucat ambele implica distrugerea capilarelor reducandu-se astfel afluxul de sange.

Datorita acestui fapt pielea va capata un aspect dezoland fiind vulnerabila sub actiunea factorilor externi si predispusa la aparitia prematura a semnelor imbatranirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator