luni, 9 iulie 2012

Tratarea cosurilor (acneei)


Cauzele aparitiei cosurilor pot fi multiple iar pentru determinarea lor se recomanda consultarea unui medic dermatolog. Cosurile pot aparea si ca urmare a unor afectiuni cum ar fi acneea, precum si a insuficientei suprarenale. De asemenea, comedoanele netratate la timp se pot transforma in cosuri.

tratarea cosurilor depe fata; metode si tehnici de combatere si prevenire a cosurilor de pe fata; indepartarea acneei; solutii pentru indepartarea cosurilor - acneei; ingrijirea tenului; cosmetica si ingrijire; sanatatea frumuseti

 
Tratamentul implica mentinerea unei igienii riguroase a tenului. Pentru aceasta vom spala fata cu apa calduta si sapun, dupa care vom aplica lotiuni cu proprietati dezinfectante, astringente sau exfoliante. Procedati la curatare de doua sau chiar trei ori pe zi, daca tipul dumneavoastra de ten poate suporta. Pentru o curatare a pielii in profunzime se pot utiliza creme ce contin peroxid de benzoil, acid salicilic, glicerina sau acid glicolic.

Peroxidul de benzoil este cel mai recomandat si cel mai folosit, insa daca un produs cosmetic se dovedeste iritant pentru pielea dumneavoastra atunci cautati ceva mai potrivit. Este important de retinut sa nu se foloseasca produse cosmetice uleioase. Daca aveti nevoie de hidratare cautati o crema cu efect usor hidratant si nu folositi creme grele hidratante. Dupa curatare se poate aplica o pudra ce contine sulf sau oxid de zinc.

O metoda populara si neconventionala este aplicarea in zonele unde se afla cosurile a unei paste de dinti, care sa nu fie gel, respectiv din cele albe si fara agenti de albire. Pasta de dinti va fi pastrata pe fata pana cand se usuca, insa daca se observa reactii adverse cum ar fi uscaciuni sau iritatii este bine sa se renunte la aceasta metoda. Nu toate persoanele suporta prezenta pastei de dinti pe fata.

Nu este recomandata stoarcerea cosurilor intrucat o astfel de practica poate agrava acneea. Cautati sa pastrati tot timpul tenul curat, ferindu-l de lenjerie de pat murdara, de mainile murdare sau de par,  in cazul in care va place sa-l purtati lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator