luni, 30 iulie 2012

Victorie basesciana !




“Ne tragem din Traian Basescu!”

Iar cei ce refuza sa recunoasca acest lucru sunt “trasi” oricum de catre acesta.
Frazele de mai sus reprezinta tipul de politica promovat in prezent de PDL.
Faptul ca Basesecu a invins in stilul sau propriu nu este un fapt neobisnuit si nepotrivit pentru societatea romaneasca din ziua de azi. Ba eu as zice ca trebuia sa ne asteptam la o astfel de „victorie”.
Este adevarat ca este o victorie nedreapta, parca smulsa din dorinta a 7,4 milioane de romani de a-l demite pe presedinte, dar n-ai ce face….C’est la vie.
Si asta cu toate ca media celor care s-au prezentat la vot la toate alegerile organizate, indiferent ca a fost vorba de alegeri locale, parlamentare, prezidentiale sau referendumuri este de doar 10 milioane de alegatori.
Basescu s-a dovedit a fi foarte greu de demis pentru ca a reusit sa introduca in jocul sau perfid atat forte politice din afara tarii, prin strigatele sale cum ca ar fi victima unei lovituri de stat, cat si o parte destul de importanta din electoratul de etnie maghiara prin solicitarea, cu ajutorul lui Victor Orban – premierul Ungariei, de neprezentare la vot, in ideea ca acest lucru ar putea fi in favoarea lor.
Victoria basesciana are insa mult mai multe cauze. O cauza neglijata de USL este aceea ca cvorumul impus de Legea referendumului este foarte discutabil, in sensul ca listele electorale ce cuprind totalitatea electoratului din tara nu sunt reale, intrucat milioane de alegatori sunt de mult in afara granitelor.
O vina semnificativ de mare o poarta chiar USL, prin decizia d-lui Antonescu de a promulga Legea referendumului - ce a fost conceputa de PDL, si asta fara sa se aduca in prealabil acele mentiuni sau modificari ce ar fi permis acum o victorie impotriva lui Basescu.
PDL-isti in frunte cu Traian Basescu sunt in culmea fericiri si, asa cum am prevazut in articolul anterior, acestia isi aroga o victorie neta si categorica prin aceea ca desi s-au prezentat la vot peste opt milioane de romani, totusi restul, adica inca 10 milioane de romani (jumatatea pasiva din totdeauna a electoratului romanesc), au ales ca Basescu sa-si pastreze functia prin neprezentarea la vot.
Imediat dupa anuntarea rezultatelor de catre BEC, la televizor au aparut Basescu alaturi de staful sau de campanie care, in mod penibil si dezgustator, si-au trambitat victoria, prin zambete si gesturi pline de euforie, insa de data aceasta nu mai este vorba de o victorie repurtata asupra unui partid politic ci "doar" de inca o izbanda impotriva poporului roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator