duminică, 15 iulie 2012

The Woman (2011)


Genul: Horror/ Drama/ Thriller
Nota acordata: 7.00
Filmul incepe cu un picnic la care participa si familia Cleek, ce face parte din comunitatea unui orasel din S.U.A.
Familia Cleek cuprinde cinci membrii, doi parinti si trei copii, respectiv Chris, Belle, Peggy, Brian si Darlin.
Chris este considerat un cetatean model, fiind un om educat, cu familie si o slujba buna la un birou din oras.
Nimic nu pare iesit din comun si nimic nu da de banuit ca ceva este in neregula cu aceasta familie. Pana cand intr-o zi capul familiei Chris se intoarce de la vanatoare cu o captura mai putin obisnuita, respectiv cu o femeie salbatica, ce pare sa nu fi avut niciodata contact cu civilizatia. Aceasta femeie traia in padure din vanarea animalelor salbatice.
Chris o leaga si o tine prizoniera intr-o pivnita, dar nu se sinchiseste sa o ascunda de familie, ci, dimpotriva, isi obliga copiii si sotia sa participe la domesticirea femeii salbatice pe care el a capturat-o.
Astfel ca toata familia pune mana si o spala, o imbraca, ii fac curat si o hranesc impreuna pe femeia neobisnuita.
La inceput, Belle, sotia lui Chris incearca sa se impotriveasca.  Insa nu are succes si asta datorita temperamentului coleric al sotului ei. Astfel ca Belle se resemneaza si face tot ceea ce ii cere barbatul, pentru a nu intra in conflict cu acesta.
Ulterior descopera ca pentru „domesticire Chris foloseste si alte metode, mai putin crestine. Adica nu se da in laturi de a-si satisface poftele sexuale cu noua sa femeie.
Brian isi surprinde tatal in timpul unei partide de sex cu femeia salbatica. Pentru ca era un adolescent complexat care semana cu tatal sau, atat in ce priveste nebunia cat si in ce priveste poftele carnale neobisnuite, decide sa guste si el din placerile tatalui sau. Asadar asteapta ca acesta sa plece la lucru dupa care intra in pivnita si incepe sa o agreseze pe femeie. In timpul incercarilor sale este surprins de mama sa, care nu mai poate rezista si care se hotareste sa-si infrunte barbatul, pentru a pune capat definitiv nebuniei in care a ajuns sa traiasca.
Lucru deloc usor de facut intrucat constata repede ca sotul ei este mai periculos decat credea. Sau poate ca aventura cu femeia salbatica capturata i-a accentuat starile psihopatice? In fine! Ideea este ca omul a devenit un fel de tortionar foarte stapan pe sine ce reusea sa-si supuna prin frica sau prin forta fizica pe toti ceilalti membrii ai familiei.
Filmul degenereaza spre fapte surprinzatoare menite sa arate cat de mare este pragul nebuniei pe care un cetatean respectat si aparent onorabil al urbei a reusit sa-l atinga.
Finalul filmului face oarecum dreptate si te cam pune pe ganduri. Cu toate ca mi-am propus sa nu dezvalui foarte mult din film pentru a nu va scadea interesul sau curiozitatea de a-l vedea, trebuie sa adaug ca filmul se termina cu plecarea fetitei, Darlin, in padure si impreuna cu femeia salbatica.
Sfarsitul m-a pus pe ganduri, in sensul ca pentru fetita salbaticia din padure poate ca nu era un lucru chiar atat de rau fata de traiul pe care l-ar fi avut alaturi de familia sa.
Adica ce educatie mai buna putea sa-i ofere tatal ei psihopat, ucigas si incestuos?
Oricum filmul a fost criticat de multi simandicosi, care l-au considerat ca fiind un afront la adresa conditiei femeii si barbatului.
Eu insa pot sa afirm ca cunosc personal cateva exemplare din astea „minunate” de barbati, in genul lui Chris, dar si pe cateva femei proaste capabile de orice numai sa-si tina barbatul abuziv alaturi, fie el psihopat sau nu.
De altfel daca nu ati stiut va spun eu, femeile sunt atrase de barbatii cu personalitate puternica, iar in genere psihopatii sunt capabili sa dezvolte un ego supradimensionat.
Asa ca nu ma mir ca acest film sa fi avut drept temelie ceva fapte reale, insa pana la un anumit punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator