vineri, 10 august 2012

Red Hill (2010)


Genul: Thriller / Crime
Nota acordata: 7.50
Productie made in Australia.  Red Hill” a fost nominalizat de Academia de Film din Australia, fiind un film destul de bine realizat.
Shane Cooper (Ryan Kwanten) este un tanar politist australian ce a fost detasat intr-un orasel, numit Red Hill, cautand o viata mai linistita si un loc de munca cu mai putine intamplari nedorite, intrucat sotia sa, Alice (Claire van der Boom), era gravida si mai avea putin pana la nastere.
Decizia de a pleca dintr-un oras mare si a se stabili intr-un oraș mic vine in urma unui eveniment pe care  Shane l-a avut la locul de munca, respectiv a incasat un glont cu toate ca a avut sansa de a-si lichida atacatorul, insa nu a facut-o intrucat acesta era un minor.
Odata ajuns in oraselul Red Hill, tanarul politist merge sa faca cunostinta cu seful politiei locale si cu noii sai colegi.
Old Bill (Steve Bisley) era seful politiei locale din Red Hill. Acesta nu-si ascunde antipatia fata de tanarul politist detasat la sectia sa de politie si isi arata dispretul fata de intamplarea pe care acesta a avut-o cu adolescentul inarmat, considerandu-l un pampalau pentru ca nu a avut suficient sange rece ca sa apese pe tragaci.
Shane nu are timp sa se faca placut sefului sau pentru ca in micul oras se da alarma in urma anuntului evadarii dintr-o puscarie de maxima siguranta a unui fost localnic, pe nume Jimmy Conway (Tommy Lewis), condamnat pentru uciderea sotiei sale.
Old Bill isi mobilizeaza toti oameni, inclusiv cativa cetateni ai orasului si stabileste blocade la fiecare intrare in oras.
Tanarul politist detasat Shane nu intelege care sunt motivele agitatiei colegilor sai, insa accepta sa pazeasca o intrare laturalnica in oras.
Se intampla ca tocmai el sa dea nas in nas cu Jimmy Conway. Dupa ce este dezarmat, Shane cade in mod accidental intr-o prapastie si se raneste usor.
Dupa ce isi revine pleaca spre oras pentru a-si avertiza colegii. Odata ajuns in oras tanarul politist constata ca Jimmy s-a apucat serios cu omoratul politistilor si a voluntarilor ce s-au angajat pentru prinderea lui. Acesta nu fuge si nu se ascunde ci, dimpotriva, isi cauta victimele pe care le ucide cu sange rece. Cetatenii obisnuiti precum si Shane sunt iertati de criminal, care pare ca urmareste o razbunare mai veche impotriva lui Old Bill si a oamenilor lui.
Tanarul Shane incepe sa inteleaga care sunt motivele prezentei lui Jimmy in oras si faptul ca Old Bill si o parte din cetatenii importanti ai orasului sunt corupti si au pe constinta o crima odioasa.
Filmul este lipsit aproape complet de acele efecte speciale  spectaculoase pe care si le-ar dori unii sa le vada, insa asta nu inseamna ca este lipsit si de actiune.
Un film ce merita vazut intr-o seara linistita, inainte de atipire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator