joi, 9 august 2012

The Way Back (2010)


Genul: Drama
Nota acordata: 8.50
The Way Back a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun machiaj, insa fara sa castige premiul.
In distributie apar actori consacrati cum ar fi Colin Farrell si Ed Harris. Alaturi de acestia veti avea surpriza sa vedeti si evolutia unor actori romani, respectiv pe Dragos Bucur si Alexandru Potocean.
Povestea filmului este o adaptare a romanului “The Long Walk: The True Story of a Trek to Frededom” unde polonezul Slawomir Rawiez si-a expus memoriile, acesta fiind o victima a regimului stalinist.
Astfel ca in anul 1940, dintr-un gulag siberian, un grup de detinuti alege sa evadeze in incercarea disperata de a scapa de conditiile foarte vitrege la care rusii ii supuneau.
Desi au scapat de lagarul de munca fortata grupul se va confrunta rand pe rand cu situatii din cele mai grele, in urma carora vor fi si cateva pierderi de vieti omenesti.
Smith(Ed. Harris), Valka (Colin Farell), Tomasz (Alexandru Potocean), Zoran (Dragos Bucur), Janusz (Jim Sturgess) si Voss (Gustaf Skarsgard) isi unesc fortele pentru a supravietui incercarilor deosebit de grele.
Astfel ca vor infrunta atat frigul naprasnic siberian cat si arsita stepelor din Mongolia si a desertului Gobi. Hrana va fi foarte putina, iar apa extrem de greu de procurat.
Vor calatori peste 6400 de km traversand Mongolia, China, Tibetul, desertul Gobi si muntii Himalaya.
Pe drum se vor intovarasi cu Irena(Saoirse Ronan), o fata ce incerca sa scape la randul ei de prigoana comunistilor.
Dorinta de evadare i-a purtat spre locuri indepartate, unde unii dintre ei isi vor gasi moartea sau vor renunta. Doar patru dintre ei vor reusi  sa supravietuiasca si sa ajunga la destinatia dorita.
Multi au criticat scenariul filmului, considerandu-l a fi prea exagerat intrucat este greu sa-ti inchipui ca un grup de oameni ar putea strabate la pas o distanta atat de mare, fara sa dispuna nici de cele mai elementare resurse. Insa personal cred ca este posibil, intrucat dorinta de evadare si de libertate iti poate da puteri pe care nu le banuiai ca pot exista inauntrul tau.
Un film ce merita vazut, atat pentru jocul deosebit al actorilor americani cat si pentru prestatia exceptionala a romanilor Dragos Bucur si Alexandru Potocean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator