duminică, 23 septembrie 2012

Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)


Vanatorii de vrajitoare Hansel si Gretel, roluri interpretate de Jeremy Renner si Gemma Arterton, pornesc pe urmele unei vrajitoare deosebit de puternica care se pregateste sa-si mareasca puterile in cadrul unui ritual ce implica sacrificarea a mai multor copii rapiti dintr-un sat. Hansel si Gretel au misiunea de a ucide vrajitoarlee si de a-i elibera pe copii, insa lucrurile nu sunt deloc simple
Genul: Fantezie/ Comedie/ Groaza/ Actiune
Nota acordata: 7.5
Bugetul acestui film este de 60 de milioane de dolari, fapt ce incurajeaza asteptarile, nefiind o suma chiar modica.
In distributie apare intr-unul din rolurile principale si Jeremy Renner – pe care l-ati putut vedea pana de curand in productia „The Avengers”, unde a avut o prestatie destul de buna.
Desi regizorul Tommy Wirkola nu exceleaza la capitolul experienta, totusi se descurca destul de binisor regizand acest film.
Scenariul filmului este un fel de adaptare la povestea lui Hansel si Gretel, care, dupa dupa ce sunt alungati de acasa de proprii parinti ajung la casuta de turta dulce, unde cotoroanta cea rea incepe sa-l pregateasca pe Hansel pentru cina...cina ei.


Hansel si Gretel reusesc sa o arunce in foc pe vrajitoare, iar odata ajunsi la varsta maturitatii cei doi frati transforma vanatoarea de cotoroante intr-un hobby pasional.
Cosmarurile din copilarile inca ii mai bantuie pe Hansel (Jeremy Renner) si Gretel (Gemma Arterton), purtand in constinta si sentimentul dureros al abandonului de catre proprii parinti.
Cei doi frati ajung intr-o localitate numita Ausburg, unde sunt angajati de primar pentru a ucide o vrajitoare rea si deosebit de puternica, pe nume Janssen.
Hansel si Gretel vor trebui sa chibzuiasca bine in actiunile lor mai ales ca de reusita depinde viata a mai multor copii, pe care Janssen doreste sa-i sacrifice peste doar doua zile, cand luna va deveni rosie, moment in care va avea sansa sa-si mareasca puterile.
In Ausburg cei doi frati se vor confrunta si cu incapatanatul serif Berringer, care crede ca el este cel mai nimerit pentru a face fata vrajitoarei.
Insa fratii vanatori de vrajitoare dispun de armele cele mai puternice si sofisticate, precum si de imunitate in fata vrajilor si  blestemelor.
Filmul este presarat cu secvente de lupta palpitante, intrucat vrajitoarele din acest film nu sunt ceea ce s-a crezut pana acum, respectiv doar niste babe din padure, cocosate, hade si rele, care toata ziua nu fac altceva decat sa boscorodeasca si sa amestece intr-un cazan tot felul de spurcaciuni urat mirositoare.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator