joi, 27 septembrie 2012

Jack Reacher (2012)


Film cu asasinate din categoria drama avandu-l in rolul principal pe Tom Cruise si pe Rosamund Pike. Povestea este despre un lunetist din armata statelor unite, aflat in retragere, care s-a retras din serciul armatei si este acuzat ca ar fi ucis de la distanta cu oarma cu luneta mai multi oameni. Tom Cruise interpreteaza rolul lui Jack Reacher, un fost anchetator militar care vaincearca sa descurce itele tesute in cadrul acestei intrigi
Genul: Crime/ Drama
Nota acordata: 7.00
Film cu buget de 50 de milioane de dolari, avandu-l in distributie, in rolul principal, pe Tom Cruise.
Regizorul si scenaristul filmului este Christopher McQuarrie. Pana in prezent acesta s-a facut remarcat mai mult prin calitatile sale de scenarist si mai putin ca regizor.
Christopher McQuarrie a castigat un premiu Oscar, pentru scenariul filmului aparut in 1996 “The Usual Suspects”, fiind considerat cel mai bun scenariu original scris direct pentru ecran.
Povestea „Jack Reacher” nu poate fi considerata a fi una originala intrucat personajul fictiv ce poarta acest nume este preluat in mod sigur din cartile scriitorului britanic Jim Grant (Lee Child).


Jack Reacher este un militar de elita din cadrul United States Army Military Police (Politia Militara), avand gradul de maior, care se ocupa cu investigarea acelor cazuri dificile ce ii implica pe membrii sau fostii membrii ai United States Army Special Forces (Fortelor Speciale Americane).
In acest film politia aresteaza un veteran de razboi, pe nume The Zec (Werner Herzog), un lunetist, care este acuzat de uciderea a cinci oameni nevinovati. Acuzarea se bazeaza pe faptul ca doar un tragator antrenat poate sa ucida laolalta cinci oameni, folosind doar sase gloante.
De altfel The Zec avea si antecedente, intrucat a ucis mai multi oameni pe cand se afla intr-o tara straina, unde armata americana se afla cantonata. Atunci a fost anchetat de maiorul Jack Reacher, insa a scapat ca prin urechile acului, datorita faptului ca razboiul s-a sfarsit, iar oamenii pe care i-a ucis au fost dovediti ulterior ca facand parte dintr-o grupare terorista.
Pentru ca toate dovezile indicau spre el si nimeni nu credea in nevinovatia sa, The Zec cere sa vorbeasca cu maiorul Jack Reacher,  fostul sau anchetator, intrucat considera ca acesta este singurul in masura sa-l scape din situatia dificila in care se afla.
Jack Reacher s-a retras din armata de ctiva ani si nu mai indeplinea atributii de anchetator, insa sentimentul de esec pe care l-a avut in trecut in acuzarea lui The Zec, si care inca il apasa, il determina sa de-a ascultare solicitarii avocatei acestuia, Helen Rodin - rol interpretat de Rosamund Piker.
Initial Jack Reacher il considera vinovat pe The Zec, dar, odata ce studiaza cu atentie felul in care cei cinci oameni au fost ucisi, realizeaza ca ceva este putred la mijloc, ca ceva nu se potriveste cu stilul de tragere al lui The Zec.  
Va incepe o ancheta pe cat de laborioasa pe atat de dura, in cadrul careia Jack Reacher alaturi de avocata apararii vor descoperi adevaratul ucigas din spatele celor cinci crime.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator