sâmbătă, 29 septembrie 2012

Looper (2012)


Genul: SF/ Actiune/ Thriller
Data lansarii in SUA: 28.09.2012
Realizare ce poarta semnatura clara a lui Rian Johnson, care a realizat atat partea de regie cat si scenariul.
Pe generic apar cativa actori in spatele carora exista armate impresionante de fani, cum ar fi Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Jeff Daniels, Piper Perabo.
Actiunea din „Looper” (2012) se petrece undeva in viitor, prin 2074, cand, desi este descoperita masina timpului, folosirea acesteia a fost decretata prin lege ca fiind ilegala.
Insa mafia reuseste sa puna mana pe o astfel de masina a timpului si o foloseste dupa bunul plac pentru a-si proteja interesele.
La ce foloseste mafiei o masina a timpului? Ei, bine! Pentru a scapa de anumite persoane devenite mult prea incomode si mult prea periculoase pentru afacerile mafiei.
Astfel ca pentru a sterge urmele crimei mafiotii isi introduc victimele in "time machine", care astfel dispar fara nici o urma.
Indezirabilii erau intorsi in timp, in  urma cu cateva zeci de ani, unde ii asteapta un asasin din trecut angajat de mafie pentru a le face treaba murdara.
Acesti asasini din trecut, ce faceau treburile murdare celor din viitor, sunt reuniti intr-o organizatie denumita „Loopers” si erau sub supravegherea unui sef, pe nume Abe (Jeff Daniels). Loopers erau de fapt mercenari platiti in argint pentru fiecare crima comisa, de catre o organizatie mafiota ce exista doar in viitor.
Unul din mercenari se numeste  Joe (Joseph Gordon-Levitt) care incepe sa prospere de pe urma afacerii cu mafiotii.
Nu avea o munca grea, din punct de vedere al efortului fizic. Tot ce trebuia sa faca era sa indrepte arma catre un anumit loc iar, cand victimele apareau, apasa pe tragaci.
Totul mergea fara cusur, ca la abator. Dar la un moment dat din viitor este trimis pentru a fi ucis chiar el, sau mai bine zis o varianta imbatranita a lui.
Intre tanarul Joe si batranul Joe (Bruce Willis) incepe o lupta crancena, fiecare dintre ei gandindu-se la propria piele si urmarindu-si propriul interes.
Unul dorea sa evite sa intre in conflict cu mafia, celalalt incerca disperat sa scape cu viata si sa elimine vreo cativa copilasi pentru care presupunea ca vor deveni calaii lui din viitor.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator