duminică, 23 septembrie 2012

Man of Steel (2013)


Genul: SF/ Fantezie/ Aventura/ Actiune
Nota acordata: 8.00
„Omul de Otel’ este produs de Warner Bros Pictures iar pentru realizarea lui s-au alocat 175 de milioane de dolari.
In mod surprinzator se revine la povestea „Superman”, care inca mai fascineaza.
„Superman” este departe de a se fi stins, cu toate ca actorul Christopher Reeve, ce s-a consacrat in acest rol, a decedat in mod tragic, la data de 10.10.2004, dupa ce a luptat 9 ani de zile cu paralizia.


Ultimul film in care supereroul a putut fi vazut a fost „Superman Returns” produs in anul 2009 si in care s-au facut remarcati actorii Brandon Routh (in rolul Superman) si Kevin Spacey (in rolul lui Lex Luthor). Acest film a fost nominalizat la Oscar, la categoria „cele mai bune efecte vizuale”,  insa nu a castigat premiul.

In „Man of Steel” 2013 rolul lui Superman este interpretat de Henry Cavill.

Alte nume sonore ce apar in distributie sunt Russell Crowe, Michael Shannon, Kevin Costner, Laurence Fishburne, Amy Adams, Diane Lane.

Fata de productia din 2009 „Man of Steel” beneficiaza de un buget mai mic cu vreo 95 de milioane de dolari, dar asteptarile fanilor si a publicului in general sunt la fel de mari, daca nu chiar mai mult.

In „Man of Steel” se prezinta povestea de inceput a lui Clark (Superman sau Kal-El) care, dupa ce i-a fost distrusa planeta mama, Krypton, este trimis pe pamant de catre parintii sai pentru a-l proteja si ascunde de nebunia generalului Zod (Michael Shannon).

Pe pamant va primii o educatie de la parintii sai adoptivi Martha (Diane Lane) si Jonathan Kent (Kevin Costner), de altfel niste oameni simpli.

Odata cu inaintarea in varsta Clark descopera ca este cu mult diferit fata de parintii sai, precum si fata de ceilalti pamanteni, puterile si abilitatile sale fiind extraordinare. 

Totodata va realiza ca nefiind un muritor de rand destinul sau nu va fi unul obisnuit si ca va trebui sa i-a decizii foarte dificile intrucat intreaga omenire are nevoie de ajutorul lui.

Din aceasta necesitate se naste supereroul Superman, gata sa intervina oricand pentru a asigura pacea si linistea pamantenilor.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator