sâmbătă, 1 septembrie 2012

Snow White and the Huntsman (2012)


Genul: Fantezie/Drama/ Aventura
Nota acordata: 7.5
Titlul s-ar traduce ca „Alba ca zapada si vanatorul”. In distributie apare Kristen Stewart in rolul Albei ca Zapada si Chris Hemsworth in rolul vanatorului, precum si Charlize Theron (Ravenna- regina vrajitoare), Sam Claflin (William).
Rupert Sanders s-a ocupat de partea de regie iar scenaristi au fost Hossein Amini, John Lee Hancock, Evan Daugherty.
Filmul a beneficiat de un buget destul de mare, de 170 de milioane de dolari.
Povestea filmului seamana cu basmul „Alba ca Zapada”, cateva personaje fiind adaugate sau modificate iar rolurile putin inversate.
Astfel ca salvatorul Albei ca Zapada nu mai este printul chipes ci este vanatorul, care ar fi trebuit sa se limiteze la predarea inimii de porc reginei. Insa acum acesta lupta din greu pentru viata printesei cu fortele malefice ce au cuprins intregul regat.
Nu mai exista print, acest rol fiind modificat in personajul William, fiul Ducelui.
Regina cea rea dispune de superputeri, ce o fac sa arate mai degraba a demon. Oglinda este un disc metalic, destul de mare, din care se prelinge si se inalta o forma cu aspect de om, in genul androidului alcatuit din metal lichid din Terminator 2.
Puterea reginei se bazeaza pe frumusete, respectiv aceasta trebuie musai sa se mentina cea mai sexi din tara. Concurenta inseamna mai putina putere si imbatranire rapida.
Dupa ce preia puterea regatului regina isi omoara regele si o inchide pe „Alba ca Zapada” intr-un turn.
Dar degeaba, pentru ca aceasta creste ajungand la varsta maturitatii sexuale, motiv pentru care terminatorul din oglinda ii spune reginei ca frumusetea ei este cam depasita si ca trebuie sa ia masuri altfel „Alba ca Zapada” ii va cam lua locul.
Aici vreau sa adaug faptul ca cei care au facut selectia pentru acest film au cam dat-o in bara pentru ca nu se prea potrivesc personajele intre ele cu scenariul.

Adica cum sa fie Kristen Stewart mai frumoasa decat Charlize Theron? Chiar si cu efectele imbatranirii exercitate pe fata reginei tot nu eram convins ca este mai putin frumoasa decat Kristen Stewart.
Ar fi trebuit sa gaseasca si ei o femeie mai putin spectaculoasa in rolul reginei, careia Kristen sa-i poata face fata.
Pai cum poti sa compari o frumusete cu trasaturi armonioase si aristrocratice cum este Charlize Theron cu aspectul usor vulgar si tineresc pe care il etaleaza Kristen?
Stiu ca Kristen Stewart are foarte multi fani printre adolescenti, cu franciza Twilight, in special printre cei Emo, insa ceea ce vad eu la ea nu este frumusete debordanta sau sexualitate naucitoare.  Kristen Stewart etaleaza un fel de frumusete comuna, ce tine de vulg, putand fi intalnita la multe fete fara pretentii si in nici un caz o frumusete deosebita, in fata careia toti barbatii ar cadea in genunchi.
Eu unul nu as ingenunchia in fata lui Kristen ci mai degraba in fata lui Charlize Theron si asta fara ca sa fiu fortat de catre cineva.
De altfel Charlize Theron a fost numita ca fiind cea mai sexi actrita din lume.
„Alba ca Zapada” trebuia numita in acest caz si mult mai potrivit ca „Fata palida”
In fine! Poate o scuza ar fi faptul ca filmul este de genul fantastic si astfel totul ar capata logica.
In ce priveste prestatia actorilor tot pe Charlize Theron as pune o nota mare si poate putin si pe Chris Hemsworth.
Kristen Stewart a avut o prestatie destul de palida pentru rolul „Snow White”.
Ce m-a nedumerit este potrivirea personajului Alba ca Zapada cu personajul Bella, din Twilight, ambele roluri interpretate de Kristen Stewart.
Probabil ca producatorii au cautat elementele care au facut ca Twilight sa aibă succes printre adolescenti si le-au potrivit si pentru acest film.
Aceste elemente se refera la sexualitatea personajului Bella, care este atrasa de misteriosul vampir cu trasaturi aristrocratice, Edward, dar care s-ar tavali nitel prin boscheti si cu varcolacul Jacob.
In Alba ca Zapada aceasta este curtata atat de nobilul William, fata de care este atasata sufleteste, cat si de betivul vagabond si vanator.
Aici trebuie adaugat faptul ca dupa ce Alba musca din mar si cade in lesinul mortii  este sarutata atat de William cat si de vanatorul betivan, dar ea se trezeste numai dupa atingerea buzelor acestuia din urma. 
Kristen Stewart reprezinta un soi de cultura a strazii. O judecata facuta de tineri frustati aflati in situatia de a alege intre a lupta pentru o cariera in viata sau pentru a se abandona strazii si vagabondajului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator