vineri, 28 septembrie 2012

Taken 2 (2012)


Genul: Thriller/ Drama/ Crima
Data lansarii in SUA: 05.10.2012
Asa cum rezulta si din titlul filmului aceasta realizare este conceputa ca o continuare a productiei „Taken” din 2008.
Spre deosebire de productia din 2008, „Taken 2”  beneficiaza de un buget de aproape trei ori mai mare, respectiv de o suma totala de 80 de milioane de dolari.
In primul film actiunea se petrece in Paris unde un fost agent CIA, pe nume Bryan Mills (Liam Neeson), depune eforturi disperate pentru a-si salva fiica din mainile unor traficanti de carne vie de nationalitate albaneza.
Mafiotii albanezi aveau de gand sa o vanda pe Kim (Maggie Grace) unor araboi, pe un pret piperat.
Intre tatal lui Kim si mafioti se da o lupta crunta, cu pierderi insemnate in randurile albanezilor.
In cele din urma si dupa eforturi indelungate Bryan Mills isi recupereaza fata teafara.
In partea a doua distributia nu difera foarte mult in ce priveste rolurile principale, respectiv va veti reintalni cu Liam Neeson – in rolul personajului Bryan Mills, Maggie Grace – in rolul lui Kim si Famke Janssen – in rolul lui Lenore (fosta nevasta a lui Bryan).
Majoritatea iubitorilor de filme de actiune vor fi placut surprinsi sa afle ca la realizarea partii de regie si a scenariului productiei „ Taken” 2 (2012) au contribuit trei personalitati insemnate, respectiv regizorul Olivier Megaton (Transporter 3 -2008), precum si scenaristii Robert Mark Kamen (Gladiator -1992; Lethal Weapon 3 – 1992) si Luc Besson (Taxi 1,2,3; Leon- 1994; Nikita – 1990; Transporter 1,2,3).
Aceiasi scenaristi au scris scenariul si pentru prima parte.
In „Take 2”, dupa aproximativ un an de la evenimentele de la Paris, familia compusa din tata- Bryan Mills (Liam Neeson), mama – Lenore (Famke Janssen) si fiica – Kim (Maggie Grace) se reunesc intr-o excursie de placere in Turcia, la Instambul.
Planurile lor de a se distra sunt date peste cap de Murad (Rade Serbedzija), seful mafiei albaneze din Paris.
Acesta dupa ce constata ca a suferit pagube insemnate in urma luptelor purtate cu Bryan Mills la Paris, cauta acum sa se razbune rapindu-l pe el si pe fosta sotie.
Kim este la randul ei vanata de oamenii aflati in subordinea lui Murad, de altfel niste brute fara constinta si fara scrupule.
Bryan incepe un nou razboi dur cu mafia albaneza pentru a-si salva fosta nevasta din mainile mafiotilor si pe Kim de urmaritori.


Un comentariu:

  1. Abia astept sa-l vad mi-a placut la nebunie prima parte. Liam Neeson joaca excelent.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator