marți, 25 septembrie 2012

Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)


Genul: Actiune/ SF
Nota acordata: 7.00
Este al patrulea film „Universal Soldier”, in care Jean Claude Van Damme apare alaturi de Dolph Lundgren.
Primul film „Universal Soldier”, produs in 1992, poarta amprenta renumitului regizor si scenarist Roland Emmerich (“2012”- 2009; “10.000 BC”- 2008; “The Patriot”- 2000; “Godzilla”- 1998; “Independence Day”- 1996; “Stargate”- 1994) si a beneficiat de un buget de 23 de milioane de dolari.
Al doilea film s-a numit “Universal Soldier: The Return”- 1999, fiind regizat de neexperimentatul Mic Rodgers, dar a beneficiat de cel mai mare buget, respectiv de 45 milioane de dolari.
Al treilea film s-a numit „Universal Soldier: Regeneration”, produs in anul 2009, in regia mai putin cunoscutului regizor John Hyams (NYPD Blue – serial tv produs in anul 1993) si a beneficiat de un buget de 14 milioane de dolari.
„Universal Soldier: Day of Reckoning” - 2012 poarta semnatura aceluiasi John Hyams si beneficiaza de un buget de doar 11,5 milioane de dolari.
Primul film a fost un adevarat succes insa al doilea si-a adunat foarte multe critici negative, dovedindu-se a fi un fiasco pentru care si a treia parte a avut de suferit.
In aceasta ultima parte fanii se vor bucura sa-l vada evoluand alaturi de Dolph si Van Damme si pe Scott Adkins.
Subiectul este despre reanimarea, regenerarea si upgradarea (imbunatatirea) unor veterani ce s-au facut remarcati pe campul de lupta. Acestia sunt programati sa atace diferite tinte, fara sa aibe ulterior mustrari de constinta sau sa faca diverse comentarii cu privire la ordinele primite.  Practic niste brute lipsite de orice sentiment si gata sa ucida pe oricine la comanda celui care ii detine.
Soldatul Universal este de fapt soldatul perfect la care viseaza orice general.
In „Universal Soldier: Day of Reckoning” – 2012 un anume John (Scott Adkins) se trezeste din coma si afla ca a supravietuit dupa un atac armat produs asupra locuintei sale, in urma caruia sotia si fetita sa au fost ucise.
Acesta incearca sa-si aminteasca momentele de cosmar prin care a trecut si realizeaza ca unul din ucigasi este Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme).
Pe urmele lui John se afla unul din soldatii universali, respectiv un “Unisol”, ce a primit ordinul de a-l lichida.
Soldatii Unisol condusi de Andrew Scott (Dolph Lundgren) si de Luc Deveraux planuiesc sa preia controlul asupra lumii iar prin anarhie sa instaureze o noua ordine lipsita de control guvernamental. Ideologia lor este distrugerea celor slabi si supravietuirea celor puternici, totul urmand sa se decida intr-un razboi total si deosebit de brutal.
John incearca sa se aproprie de Deveraux pentru a se razbuna dar afla ca la mijloc lucrurile sunt cu mult mai complicate decat putea sa banuiasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator