marți, 23 octombrie 2012

Cube Zero (2004)


Genul: SF/ Thriller/ Drama/ Mister
Nota acordata: 7.00
Film de groaza canadian realizat cu buget redus, ce poarta amprenta clara a regizorului si scenaristului Ernie Barbarash.
„Cube Zero” 2004 este al treilea din seria de filme „Cube”, primul fiind realizat in anul 1997 iar al doilea, numit „Cube: Hypercube”, a aparut in anul 2002. Mai bine spus, acest film este conceput ca un prequel al primei parti.
Aceasta ultima parte poate fi catalogata ca avand atat minusuri cat si plusuri, insa in mod cert nu va fi pe placul celor sensibili in fata scenelor de groaza, in care oamenii sunt dizolvati in acid sau sfartecati in diferite moduri oribile.
Pentru aceste motive, filmul „Cube Zero” 2004, trebuie interzis minorilor sub 18 ani.
Actiunea din acest al treilea film este oarecum asemanatoare cu ceea ce se petrece in primul „Cube”.
In filmul  „Cube Zero” o anumita organizatie paramilitara desfasoara o serie de teste pe oameni, deosebit de stranii si periculoase, sub girul guvernului.
Participantii la aceste teste sunt persoane ce au fost condamnate la moarte sau la detentie pe viata, carora li s-a oferit sansa gratierii cu conditia de a trece un test ce implica studierea comportamentului uman.
Acestia vor semna o declaratie, prin care isi dau acordul cu privire la participarea lor la test, dupa care un medic chirurg va interveni pe creier pentru a le anula memoria. Toti participantii se vor trezi intr-o incapere de forma unui cub, incapabili sa-si aminteasca cine au fost si de ce se afla in acel loc.
Acest cub are cate o iesire in toti cei sase pereti, care duce catre un alt cub.
De fapt oamenii sunt aruncati intr-un fel de labirint infernal, compus din mai multe incaperi, ca niste cuburi, dispuse intr-un anumit sistem asemanator unui fagure, iar aceste cuburi isi vor schimba in permanenta pozitia unul fata de celalalt, in mod individual.
O mare parte din aceste cuburi sunt mortale, respectiv in interiorul lor sunt amplasate o serie de dispozitive ucigase ce se declanseaza in mod automat cu ajutorul unor senzori.
Nu totul este insa automatizat, intrucat intregul sistem este supervizat de doi tehnicieni, Eric si Dodd, aflati undeva intr-o incapere separata, numita camera de control.
Cei doi tehnicieni dispuneau de tehnologie de avangarda, astfel ca  puteau face aproape orice.
Tehnicianul Eric (Zachary Bennett) incepe sa empatizeze cu victimele aflate in sistemul cubic si este atras in mod special de o tanara femeie blonda si foarte frumoasa, pe nume Cassandra Rains.
Pe Eric il framanta o serie de intrebari, una dintre ele fiind cu privire la faptul ca pana mai ieri erau trei supervizori in camera de control, dar in prezent unul din colegi, pe nume Owen, a disparut fara urma.
In ciuda opozitiei colegului sau mai in varsta, Eric incepe sa studieze dosarul blondei si constata ca inauntru nu se afla si declaratia prin care aceasta ar fi trebuit sa isi dea acordul cu privire la participarea la test.
Intre cei doi colegi izbucneste o cearta aprinsa, intrucat Eric dorea sa fie semnalata aceasta situatie la centru, cat mai repede cu putinta, in timp ce Dodd nu dorea sa se intreprinda nimic, temandu-se de repercursiuni si neavand incredere in proprietarii cubului.
Se intampla insa ca tocmai atunci sa vina de la centru ordinul de a efectua o executie, in urma careia Eric se hotareste ca a venit momentul sa coboare in „Cub” si sa le dea oamenilor o mana de ajutor.
Ramas singur, Dodd este nevoit sa se decida intre a-i asculta pe criminalii de la centru sau de a-si ajuta colegul mai tanar, ce s-a dovedit a fi cu mult mai curajos si nobil in fapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator