luni, 15 octombrie 2012

I Am Legend (2007)


Genul: Thriller/ SF/ Horror/ Drama
Nota acordata: 8.00
“I Am Legend” (2007) a beneficiat de un buget de 150 de milioane de dolari si a avut un succes cu adevarat notabil in box office-ul mondial.
Filmul este o adaptare dupa romanul omonim, scris de Richard Matheson si publicat in anul 1954.
Apocalipsa cuprinde intreaga planeta dupa ce un virus creat de om sufera mutatii iar cea mai mare parte a populatiei este ucisa sau este transformata in monstrii.
Lumea este impartita acum intre cei care au supravietuit, respectiv intre mutantii care s-au adaptat la virus si cei care au devenit imuni, foarte putini la numar.
Culmea ironiei - virusul a fost creat de oameni pentru a vindeca boli grave cum ar fi cancerul, dar acesta a evoluat suferind transformari de necontrolat.
Raspandirea infestarii este atat pe calea aerului cat si prin contactul direct cu cei contaminati.
New York este acum in paragina. Pe timpul zilei totul se scufunda in tacere iar noaptea strazile colcaie de mutanti, intrucat acestia nu puteau supravietui luminii soarelui.
Singurul locuitor al metropolei care s-a pastrat imun este Robert Neville (Will Smith). Acesta este ingrozitor de singur, avand-o alaturi doar pe Samantha, o catelusa superba.
Pe parcursul zilei Neville se plimba prin oras in cautare de alimente conservate sau de diverse alte materiale folositoare.
De profesie cercetator medical cu grad de ofiter in cadrul armatei, Neville isi foloseste cunostintele in incercarea sa disperata de a crea un antidot.
Ocazional vaneaza cerbii salbatici care traverseaza New York-ul, aproape nestingheriti, in cautarea hranei.
Robert Neville incearca din rasputeri sa nu-si piarda mintile din cauza singuratatii, vorbind cu Samantha sau cu manechinele din plastic dintr-o videoteca, pe care tot el le-a plasat acolo.
Odata cu venirea serii acesta trebuie insa sa se retraga in locuita sa si sa se baricadeze, stergandu-si urmele pentru a nu fi descoperit de mutanti.
Pe timpul noptii Robert Neville doarme alaturi de Samantha, strangandu-si in brate arma pentru orice eventualitate.
Cosmarurile ii amintesc aproape in fiecare noapte de pierderea sotiei si ficei sale, care au pierit intr-un accident din timpul evacuarii populatiei orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator