joi, 11 octombrie 2012

Legion (2009)


Genul: Thriller/ Actiune/ Horror/ Fantezie
Nota acordata: 7.00
Film cu buget modest, de 26 de milioane de dolari, realizat de regizorul si scenaristul Scott Charles Stewart (a mai regizat si filmul “Priest” 2011).
In „Legion” 2009 este vorba de o viziune noua asupra apocalipsei, care, spre deosebire de varianta biblica, este adusa de ingerii lui Dumnezeu, coboriti din cer pentru a distruge intreaga omenire. Satul de rautatile, perversiunile si nelegiuirile oamenilor, Dumnezeu a decis nimicirea acestora.
Totusi o portita de scapare exista, undeva in Desertul Mojave, intr-un mic restaurant situat la margine de autostrada.
Propietarul afacerii este Bob Hanson (Dennis Quaid) care, alaturi de fiul sau Jeep (Lucas Black), bucatarul Percy Walker (Charles S. Dutton) si o chelnarita gravida Charlie (Adrianne Palicki), incearca sa supravietuiasca, muncind din greu pentru a-i multumi pe cei cativa clienti care le trec zilnic pragul.
Restaurantul din desert nu prea era o afacere grozava, dar, intr-o zi ceva se schimba.
Conform viziunii originale a lui Scott Charles Stewart, din cer coboara arhanghelul Mihail (Paul Bettany) care se decide ca este timpul sa renunte la aripi si sa se inarmeze pana in dinti cu arsenalul dintr-un cartier rau famat din S.U.A.
Acesta va incepe un razboi impotriva propriilor sai frati, ingerii lui Dumnezeu.
Spre deosebire de arhanghel, ingerii vor cobori pe pamant preluand trupurile celor vii.
Odata ce sunt posedati de ingeri, oamenii vor purcede la violente impotriva propriilor semeni.
Arhanghelul Mihail (sau Michael in engleza) trebuie sa-si croiasca drum cu arma printre posedati pentru a ajunge la micul restaurant din desert.
Aici se afla Bob, Jeep, Percy, Charlie si inca patru clienti, care inca nu au aflat de apocalipsa. Primele banuieli ca ceva nu este in regula sunt date de intreruperea tuturor canalelor de televiziune, precum si a telefonului, cei din restaurant devenind astfel complet izolati de restul lumii.
La un moment dat in restaurant intra o batranica, aparent cumsecade, care, dupa ce se aseaza la masa si comanda o friptura in sange, incepe un dialog politicos cu cei din jur. 
Batranica isi schimba insa brusc tactica si porneste un atac asupra celorlalti, muscandu-l pe unul din clienti de gat, rostogolindu-se si sarind pe tavan, fiind ucisa in cele din urma sub o ploaie de gloante trasa de catre unul din clienti.
La scurt timp dupa incident, la restaurant va sosi si Mihail, care le va vorbi de apocalipsa, respectiv ca trebuie sa lupte cu totii pentru a ramane in viata.
Miza fiind copilul nenascut al chelnaritei Charlie, singura speranta pentru supravietuirea omenirii.
Ingerii vor ataca restaurantul in numar mare, in incercarea lor disperata de a impiedica nasterea copilului.
Majoritatea celor din restaurant vor lupta cu pretul vietii, alaturi de Mihail, pentru a o proteja pe Charlie, care nici macar nu era virgina.
Filmul nu intra in categoriile nemaipomenit sau exceptional, dar este interesant intr-o anumita masura.
Criticii s-au dat in stamba pe marginea acestei realizari, acestia avand ocazia de a identifica numeroase clisee clasice. „Legion” a fost considerat astfel un fel de adaptare groteasca dupa filmul „Terminator”1984.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator