joi, 18 octombrie 2012

Nationala de fotbal e de kk!



Nu as fi scris acest articol daca nu as fi fost deranjat de tupeul si marlania de care da dovada selectionerul Victor Piturca.
Se pare ca, dupa Realitatea.net, acesta a afirmat nici mai mult si nici mai putin ca “Ne-am asteptat sa pierdem”.
Oare ce strategie, ce tehnica foloseste selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei in prezent?
Ceea ce se petrece in fotbalul romanesc este cel putin bizar. Nu inteleg cum non-valorile au ajuns sa fie promovate in nationala reprezentativa a tarii?
Nu este singura data cand aud astfel de afirmatii venite din partea lui Piturca. Au mai fost si altele, ceva in genul “Ei, si ce? Romania e Brazilia? Nu are voie sa ia bataie de la Liechtenstein?”
Cine este acest individ ce-si permite sa contribuie la decaderea morala a fotbalului romanesc?
Cum poti sa pretinzi ca putin e deajuns pentru a ne multumi, pe noi cei care privim cu speranta spre echipa nationala?
Circula o serie de barfe din care rezulta ca Piti este in acord cu niste bastani, proprietari ai unor echipe de fotbal romanesti, prin care promoveaza diversi jucatori doar pentru a le mai creste din valoarea lor pe piata.
In asta s-a transformat nationala Romaniei? Intr-o simpla afacere?
Daca este adevarat atunci putem spune ca fotbalul nu mai apartine iubitorilor acestui sport, ce isi strang pumnii inaintea oricarui meci, in speranta unei victorii.
Cum de Olanda a devenit tara cu dreptul indiscutabil de a ne rupe in bataie la fotbal, ori de cate ori aceasta are ocazia sa ne prinda in competitii? Iar noi stam linistiti si ridicam resemnati din umeri spunand prosteste: “Pai dar este Olanda, ce dracu?”.
Daca nu cautam performanta in fotbal, atunci nici acesta nu se mai poate numi sport.
In fata carei forte fotbalul romanesc da inapoi? In orice caz nu in fata unei echipe de fotbal cum ar fi Olanda, ci in fata unor buzati gretosi si lati in ceafa, ce se bucura de functii importante in federatie si care iau decizii pripite cu privire la numirea unui selectioner cu adevarat competent.
Probabil ca multi se gasesc sa vina cu scuze, din care sa rezulte ca si fotbalul este doar un sport ce trebuie tratat ca atare, existand momente de bucurie si de tristete, insa pentru aceste argumente am o serie larga de contra-argumente, respectiv:

1.Cati bani incaseaza Piturca pentru a conduce echipa nationala de fotbal? Vreo 10 mii de dolari? Mai mult? Cateva sute de mii de dolari pe an? Pai si merita sa castige mai mult decat un doctor sau un inginer priceput ce trebuie sa se multumeasca cu salariul mediu pe economie?

2.Cati bani se duc catre buzunarele fotbalistilor? Daca tot vorbim de lipsa de valoare a jucatorilor, ce nu pot face fata unei echipe de fotbal cum este Olanda, sa vorbim atunci de valorile ce le intra acestora in conturi.

3.Nu ar trebui ca nationala Romaniei, o echipa cu istorie si traditie in fotbal, ce reuneste milioane de fani si sustinatori, sa incerce permanent sa-si depaseasca propriile performante pentru a ajunge la un nivel cat mai inalt pe plan mondial?

4.Fiind o echipa de fotbal ce poarta culorile nationale nu ar trebui ca macar de rusine selectionerul Piturca sa se abtina de la astfel de declaratii dezastruoase, ce ne fac sa ne scarbim de impotenta,  anemia si marlania din fotbalul romanesc?

5.De ce ni se pare la toti normal ca niste pitiponci lipsiti de valoare sa evolueze in echipa nationala, fara ca acestora sa li se impuna un standard, sau macar anumite calitati si abilitati ce ar putea fi dezvoltate si exploatate pe parcurs?
 
Nu pot decat sa exlam: Rusine pentru selectionerul si echipa de fotbal a Romaniei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator