miercuri, 10 octombrie 2012

Safe (2012)


Genul: Crima/ Thriller/ Actiune
Nota acordata: 7.00
Film de actiune cu Jason Statham in rolul principal si realizat cu un buget de 27 de milioane de dolari.
Boaz Yakin s-a ocupat atat de partea de regie cat si de scenariu.
In “Safe” 2012 actorul Jason Statham interpreteaza rolul unui fost politist din NYPD, pe nume Luca Wright, care, dupa ce a fost dat afara din politie, a ajuns sa lupte in arena pentru a supravietui. Se intampla insa ca mafia rusa sa-i faca in lipsa lui o vizita acasa si sa-i ucida sotia, drept razbunare pentru ca acesta nu a vrut sa piarda o lupta pentru care seful mafiei a mizat foarte mult.
Deprimat ca urmare a pierderii sotiei si cu mafia pe urmele sale, Luca ajunge foarte curand in strada, printre cei saraci, incercand sa se faca astfel disparut.
Intamplator el o intalneste pe Mei (Catherine Chan), o fetita supradotata, cu o memorie si abilitati matematice iesite din comun, dar care a ajuns la cheremul Triadei fiind folosita ca si contabil pentru afacerile acestei organizatii mafiote.
Luca Wright descopera in Mei un motiv bun pentru a relua lupta pentru supravietuire, de data asta impotriva mafiotilor, atat rusi cat si cu cei asiatici, precum si cu fostii sai colegi corupti din politie. Cu totii sunt interesati sa puna mana pe fetita Mei, intrucat aceasta cunostea o combinatie de mai multe numere ce putea deschide un seif doldora de bani.
Desi jocul lui Jason Statham este destul de bun, totusi filmul a primit mai multe recenzii negative din partea criticilor, care au considerat ca actiunea din “Safe”2012 abunda in clisee banale si stereotipuri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator