luni, 29 octombrie 2012

The Amazing Spider-Man (2012)


Genul: Thriller/ Aventura/ Fantezie
Nota acordata: 7.50
Filmul reprezinta o noua abordare a povestii Spider- Man, fara legatura cu franciza cu acelasi nume.
A fost realizat cu un buget enorm, de 215 milioane de dolari, iar acest lucru se vede in calitatea efectelor vizuale, absolut impresionante.
Spre deosebire de franciza, filmul  “The Amazing Spider-Man” (2012) este regizat de Marc Webb iar distributia difera de la cap la coada.
Rolul principal, cel al lui Peter Parker (Spider-Man) este interpretat de actorul Andrew Garfield (29 de ani), spre deosebire de Tobey Maguire (37 de ani) ce a jucat in toata franciza.
Comparativ putem spune ca exista asemanari mari intre aceasta realizare si „Spider-Man” din 2002, regizat de Sam Raimi, fapt justificat prin aceea ca ambele filme nu sunt altceva decat ecranizari ale aceleiasi povesti create de Stan Lee si Steve Ditko.
„The Amazing Spider-Man” (2012) este ceea ce se numeste „reboot” (repornire) in limbajul creatorilor de arta cinematografica si nu numai.
Actiunea se invarte in jurul adolescentului Peter Parker (Andrew Garfield) aflat in ingrijirea unchiului sau, Ben (Martin Sheen) si a matusii sale, May (Sally Field), dupa ce ambii parintii au decedat.
Ca orice adolescent cu hormonii in flacari, Peter Parker se indragosteste lulea de o colega pe nume Gwen Stacy (Emma Stone), fiica capitanului Stacy- seful politiei orasului.
Insa Peter nu prea se descurca cu fetele, nefiind un tip foarte sociabil si intrand mai tot timpul in conflict cu colegii sai de scoala, de la care mai lua uneori bataie.
Afland ca Gwen face un stagiu de practica in cadrul Oscorp Industries – un laborator de cercetare stiintifica, puternic finantat -  Peter nu pierde ocazia de a intra intr-un grup de elevi veniti in vizita la Oscorp.
In cadrul acestui institut se faceau experimente ce vizau genetica incrucisarii speciilor, in vederea descoperirii de noi medicamente revolutionare, precum si pentru imbunatatirea conditiei umane. Sub conducerea directa a Dr. Curt Connors (Rhys Ifans) se incerca transferarea  caracteristicilor unei specii de animal la o alta specie, total diferita, care astfel sa dobandeasca capacitatile si abilitatile celei dintai.
Peter intra din greseala intr-un loc cu acces limitat din laborator si este intepat de unul din paianjenii ce erau folositi drept cobai in experimentele genetice.
Intepatura paianjenului ii va schimba lui Peter intreaga viata, acesta capatand puteri absolut exceptionale.
Se intampla ca unchiul Ben sa fie ranit mortal de un talhar dupa ce Peter l-a lasat pe acesta sa scape cu banii furati dintr-un magazin.
Peter se hotareste sa-si puna noile puteri in slujba societatii, devenind astfel Spider-Man, un super-erou gata sa lupte in orice moment impotriva raufacatorilor.
O valiza veche ii dezvaluie lui Peter faptul  ca intre tatal sau decedat si Dr. Curt Connors a existat in trecut o legatura. Valiza mai continea si o anumita formula, elaborata de tatal sau si tinuta secret, ce putea face posibil transferul  caracteristicilor genetice intre specii.
Peter ii ofera mult prea usor aceasta formula lui Dr. Curt Connors, crezand ca acesta o va folosi doar pentru binele omenirii.
Curand va regreta greseala facuta si va trebui sa lupte din rasputeri impotriva doctorului, care se va transforma intr-un monstru, jumatate om si jumatate soparla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator