duminică, 7 octombrie 2012

The Walking Dead (2010)


Genul: Horror
Categoria: Serial de televiziune
Nota acordata: 8.75
Pentru cei care sunt deja familiarizati cu acest serial trebuie sa anunt ca in curand, in data de14.10.2012, va apare si mult asteptatul sezon trei, care va cuprinde nu mai putin de 16 episoade ce vor fi impartite in jumatate (a doua jumatate, de 8 episoade, va fi difuzata la inceputul primaverii anului 2013).
Serialul "The Walking Dead" a facut valva prin modul original si inteligent in care a reusit sa abordeze un subiect arhi-dezbatut si prezentat in multe scenarii si filme de gen, cum ar fi „Resident Evil”, „Dawn of The Dead”, „The Living Dead”, „Grindhouse”, respectiv cel al apocalipsei in care mortii se ridica si incep sa-i vaneze pe cei vii.
Primul sezon a aparut in 31.10.2010 si si-a castigat inca de la primele episoade o multime de fani. Serialul nu a avut succes doar in randul iubitorilor de filme horror ci si in randul criticilor. Astfel ca aceasta realizare a obtinut o nominalizare la Globul de Aur pentru categoria „cel mai bun serial de televiziune din categoria drama”, fara sa castige insa premiul. Cu toate acestea este o raritate sa vezi un serial sau film de genul horror ca primeste asemenea nominalizari la cele mai importante premii.
In „The Walking Dead” veti afla povestea unui ofiter de politie Rick Grimes (Andrew Lincoln) care, dupa ce este ranit intr-un schimb de focuri cu o banda de traficantii,  este transportat de urgenta la spital de catre prietenul sau Shane (Jon Bernthal).
Ofiterul Rick se trezeste dupa mai multe saptamani in patul sau de spital si descopera ca intreaga lume colcaie de hoarde de zombii flamanzi.
La inceput este socat la vederea „mortilor umblatori” dar Rick reuseste sa-si revina si sa se impace cu ideea, primul sau gand fiind acela de a-si gasi sotia Lori (Sarah Wayne Callies) si pe fiul sau Carl (Chandler Riggs).
Auzind ca in Atlanta, Georgia oficialitatile au ridicat un fort pentru a-i proteja pe supravietuitori, Rick pleaca spre acest oras cu gandul ca familia sa s-ar putea gasi aici.
Intrand in Atlanta calare pe un armasar, Rick se va trezi in mijlocul a zeci de mii de zombii flamanzi care reusesc sa-i doboare calul si sa il manance. Rick reuseste sa scape ca prin minune, fiind ajutat de un tip micut pe nume Glenn (Steven Yeun).
Fostul baiat care livra pizza, Glenn, este unul din supravietuitorii apocalipsei mortilor vii. Acesta il va conduce pe Rick prin cateva peripetii la sfarsitul carora se va intalni si cu restul grupului de supravietuitori.
Printre acestia se afla si sotia si fiul sau, insa si colegul sau Shane, care si-a cam asumat un rol mult prea mare in lipsa lui Rick, respectiv de tata pentru Carl si de amant pentru Lori – fapt posibil intrucat cu totii il credeau mort pe Rick.
Pentru ca Rick se dovedeste un tip plin de personalitate si de initiativa, tot grupul il va accepta si recunoaste drept lider, in mod tacit si in dauna lui Shane care pana atunci el era cel care lua decizile grele pentru grup.
Cu timpul Rick afla adevarul despre ce s-a intamplat intre sotia sa si Shane, cel mai bun prieten al sau, insa accepta situatia.
Nu acelasi lucru se intampla si cu Shane, care nu poate suporta pierderea lui Lori, motiv pentru care va incepe sa-l sicaneze pe Rick aproape la tot pasul, comentandu-i toate decizile pe care acesta le ia cu privire la grup si chiar cu privire la propria familie.
Si asta mai ales dupa ce Lori realizeaza ca a devenit gravida, fiind incert care din cei doi barbati, Rick sau Shane, ar putea fi tatal biologic.
Primul sezon a inceput in forta, spectatorul fiind introdus in situatii palpitante cu intorsaturi neasteptate.
In sezonul doi lucrurile se mai astampara, in sensul ca actiunea nu mai este intr-atat de tensionanta, insa te acapareaza cu trairile pe care fiecare personaj le are vis-a-vis de supravietuirea intr-o lume de cosmar, devenita de nelocuit.
Multi dintre ei isi vor pune intrebarea daca nu cumva ar trebui sa-si puna capat zilelor pentru a nu mai indura la nesfarsit chinurile sufletesti si psihice prin care trec.
De fapt tot serialul nu se limiteaza doar la elementul horror ci veti avea parte din plin si de latura psihologica a fiecarui personaj.
Fiecare personaj este foarte bine conturat, iar actorii se potrivesc de minune in rolurile in care au fost distribuiti, cu toate ca foarte putini dintre ei s-au facut remarcati si in alte productii.
Sezonul doi se termina cu moartea lui Shane, care este ucis de Rick in urma unei confruntari.
Cu toate ca Shane a fost cel care a provocat confruntarea, cu intentia de a-l elimina pe Rick, totusi, nevasta acestuia din urma accepta greu pierderea atat de „lesnea” a fostului ei amant.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator