joi, 8 noiembrie 2012

28 Days Later… (2002)


Genul: Horror/ Thriller/ SF
Nota acordata: 8.50
Un horror britanic extrem de bine realizat, pentru care a fost necesar un buget de doar 8 milioane de dolari.
Regizorul Danny Boyle si scenaristul Alex Garland au facut o treaba buna cu aceasta realizare.
Povestea incepe cu un grup de activisti pentru drepturile animalelor ce patrund in sediul unui centru ultra secret de cercetare britanic, cu intentia de a elibera cativa cimpanzei, ce se aflau inchisi in custi pentru a servi oamenilor de stiinta drept cobai.
In ciuda opozitiei unuia dintre cercetatori, care tot balmajea ceva despre un experiment cu un virus ce provoaca furie, activistii reusesc sa deschida una din custi si sa elibereze astfel unul din cimpanzei. Animalul se repede si musca zdravan o membra a grupului de activisti, dupa care este ucis de unul din colegii acesteia.
Cercetatorul apuca un scaun si incearca fara succes sa-i crape capul femeii muscate, spunand ca uciderea este singura cale.
Dupa 28 de zile de la acest eveniment un oarecare cetatean britanic, pe nume Jim (Cillian Murphy), se trezeste din coma pe patul unui spital din Londra si realizeaza ca intregul oras a fost parasit in graba.
Strazile candva animate acum sunt pustii iar cladirile sunt toate goale.
Jim intra intr-o biserica unde da peste un preot si cativa enoriasi extrem de agresivi. Pentru a scapa de acestia Jim o ia la fuga iar in ajutorul lui sar alti doi tineri londonezi, respctiv Selena (Naomie Harris) si Mark (Noah Huntley).
Acestia il pun pe Jim la adapost si ii aduc la cunostinta ca intreaga Londra si toate imprejurimile colcaie acum de oameni infectati cu un virus ce provoaca furie criminala, asemanator rabiei.
Pentru ca Jim vrea sa afle ce s-a intamplat cu parintii sai, Selena ii sugereaza ca este foarte posibil ca ei sa fi murit sau mai grav, sa fi fost infectati.
Tanarul Jim va afla astfel intr-un mod extrem de dur ca intreaga sa viata a fost pur si simplu spulberata, transformandu-se intr-un cosmar, insa necazurile lui nu se vor opri doar la atat.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator