joi, 8 noiembrie 2012

28 Weeks Later (2007)


Genul: Horror/ Thriller/ SF
Nota acordata: 8.75
Film horror conceput ca un sequel al primei parti “28 Days Later” din 2002, insa cu actori, regizor si scenaristi diferiti.
In ce priveste actiunea putem spune ca “28 Weeks Later” (2007) poate primi un plus fata de primul film.
Primele secvente sunt cu doi soti britanici, Don (Robert Carlyle) si Alice (Catherine McCormick), ce se ascund intr-o casa alaturi de inca patru persoane.
Acestia traiesc cu teama si baricadati, intrucat pretutindeni se aflau grupuri de oameni infectati cu virusul furiei.
Cei doi soti incearca sa se pacaleasca unul pe celalalt spunandu-si ca totul va fi bine atat pentru ei cat si pentru cei doi copii plecati in excursie, departe de Londra, inainte ca virusul furiei sa fi apucat sa se raspandeasca.
Momentele de teama vor fi inlocuite cu cele de groaza, pentru ca locuinta in care se ascundeau este atacata de infectati, iar cei doi soti sunt nevoiti sa se desparta. Instinctul de supravietuire este mai puternic decat dragostea sentimentala, astfel ca Don isi paraseste sotia si fuge de ii sar calcaiele.
Dupa sapte luni de zile de cand si ultimul infectat a decedat, fortele de mentinere a pacii conduse de americani incep repopularea treptata a Londrei.
Printre cei veniti se afla si tanara Tammy (Imogen Poots) si fratiorul ei Andy (Mackintosh Muggleton) – cei doi copii ai sotilor Don si Alice.
Copiii coboara din tren odata cu grupul de oameni si il intalnesc pe peron pe tatal lor Don.
Don este in culmea fericirii la vederea copiilor sai insa isi gaseste cu greu cuvintele atunci cand acestia ii cer sa le povesteasca ce s-a intamplat cu mama lor.
Le prezinta copiilor o versiune din care rezulta ca mama lor ar fi murit in atacul infectatilor de la casa unde s-au adapostit.
Tammy si Andy ii cer lui Don sa se intoarca acasa dar acesta se opune spunand ca nici nu poate fi vorba despre asa ceva, intrucat amintirile sunt mult prea grele si chinuitoare.
Astfel ca Tammy si Andy se hotarasc sa plece fara acordul tatalui lor, pe furis, spre vechea lor locuinta, pentru a-si aduna cateva lucruri personale de care nu se puteau desparti.
Ajunsi acasa cei doi copii vor realiza ca Don nu le-a spus tot adevarul, ba chiar a incercat sa-i induca in eroare.
Insa aventura copiilor va duce la o reizbucnire a infectiei cu virusul furiei, fapt ce-i va costa viata atat pe militari cat si pe civilii veniti sa repopuleze Londra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dumneavoastra va fi postat imediat ce va fi validat de un moderator